Η Μπράιτον τα κατάφερε: Και μαθηματικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη!

Σπουδαία μέρα για τη Μπράιτον, αξέχαστη επικράτηση επί της Σαουθάμπτον. Οι «γλάροι» κέρδισαν με 3-1 και πλέον, βρίσκονται και επίσημα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν, για πρώτη φορά σε ολόκληρη την ιστορία τους!



Η Μπράιτον τα κατάφερε: Και μαθηματικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη!

Γνώριζε εξαρχής ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι πως αν η ομάδα του καταφέρει να κερδίσει τη Σαουθάμπτον στο «Άμεξ», τότε «κλείνει» μία θέση για το Europa League ή το Europa Conference League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Με τρίποντο οι «γλάροι» θα τερματίσουν τουλάχιστον… 6οι και πλέον, αυτό έγινε και επίσημο, με το τελικό 3-1 να αντικατοπτρίζει πλήρως και την εικόνα του ματς.

Το σκορ άνοιξε ο Έβαν Φέργκιουσον στο 29ο λεπτό, μετά από μία φάση του Αλκαράθ και ακόμη μία του Μιτόμα, εκατέροθεν, αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν αστόχησε από κοντά, και έφτασε τα 10 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του.

Έντεκα λεπτά μετά, στο 40’, η ιστορία επαναλήφθηκε, σχεδόν από το ίδιο σημείο. Ο Μιτόμα βρήκε τον Φέργκιουσον εντός περιοχής και αυτός έκανε το 2-0, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στο σύνολο του Ιταλού προπονητή.

Ωστόσο, οι «άγιοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν το ματς. Μείωσαν με αρκετή δόση τύχης στο 58’, με τον Ελιονούσι και λίγο έλειψε να έχουν… δράματα στο «Άμεξ».

Σε μία άριστα εκτελεσμένη αντεπίθεση, τέσσερα λεπτά μετά, ο Γουόλκοτ ισοφάρισε, αλλά ο VAR τον εντόπισε εκτεθειμένο, με τον Γουόρντ Πράους να γίνεται έξαλλος και να δέχεται την κίτρινη κάρτα.

Η Μπράιτον πήρε το μήνυμα και σοβαρεύτηκε άμεσα, με τον Γκρος να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 69ο λεπτό και τους «γλάρους» να οδεύουν προς τα… αστέρια του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Δημήτρης Μανάκος