Η ευρωπαία Γουέστ Χαμ έκανε ... mission impossible την επιβίωση της Λιντς

Με ανατροπή στο ματς λίγες μέρες μετά την ιστορική πρόκρισή της στον τελικό του Europa Conference League, η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε 3-1 της Λιντς, η οποία πλέον μάλλον αρχίζει ν' αποχαιρετά την Πρέμιερ. Θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να στερήσει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» από την Τότεναμ και να ελπίζει να μην νικήσουν οι Έβερτον και Λέστερ.  



Η ευρωπαία Γουέστ Χαμ έκανε ... mission impossible την επιβίωση της Λιντς

Η Λιντς ήταν εκείνη που «καιγόταν» για βαθμούς κι εκείνη που ρύθμισε την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο 20λεπτο. Όσο, δηλαδή, χρειάστηκε για να βρει το γκολ και μετά να ... ξυπνήσει και ν' αντιδράσει η Γουέστ Χαμ. Οι φιναλίστ του φετινού Europa Conference League ήταν τρομερά κακοί και σχεδόν αδιάφοροι στο ξεκίνημα του ματς και αυτό ευνόησε το σύνολο του Σαμ Άλαρνταϊς που προηγήθηκε στο 17ο λεπτό.

Από εκτέλεση πλαγίου άουτ, η μπάλα έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή κι εκεί ο Ροδρίγκο με τρομερό μονοκόματο σουτ έγραψε το 1-0. Οι Λονδρέζοι αμέσως ενεργοποιήθηκαν και... εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας απάντηση με εξίσου όμορφο τρόπο στο 31'. Ο Φορνάλς έσκαψε τρομερά την μπάλα στον κενό χώρο και από δεξιά για τον Μπόουεν, εκείνος γύρισε με λόμπα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ράις με όμορφο πλασέ έκανε το 1-1.

Και δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα για την Λιντς, αφού έχασε και τον Μπάμφορντ με πρόβλημα λίγο μετά το ημίωρο, ο Ροδρίγκο άρχισε ν' αντιμετωπίζει ενοχλήσεις αλλά παρέμενε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ, στο δεύτερο μέρος έφυγε και ο Χάρισον για να περάσει ο Σάμερβιλ. Η Γουέστ Χαμ ήταν αρκετά πιο ισορροπημένη από αυτό που παρουσίασε στο πρώτο μέρος και έφτασε στην ανατροπή στο 72ο λεπτό από ωραία κάθετη του Ινγκς και υπέροχο τελείωμα του Μπόουεν για το 2-1! Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με απίθανη ενέργεια του Πακετά πάνω στη γραμμή του άουτ από δεξιά στην περιοχή και γύρισμα προς τον Λανσίνι που απλά πλάσαρε στα δίχτυα. 

Με αυτό το σκορ, η Γουέστ Χαμ αποχαιρέτησε με θετικό αποτέλεσμα τον κόσμο της στο τελευταίο εντός έδρας ματς για φέτος, κάτι που σημαίνει ότι ίσως το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ίσως είδε για τελευταία φορά τον Ντέκλαν Ράις με τη φανέλα των «σφυριών», αφού το μέλλον του θα είναι ξανά ένα από τα μεγάλα ζητήματα του καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή, ο Big Sam γνωρίζει πως πλέον έχουν ελαχιστοποιηθεί οι ελπίδες για παραμονή της Λιντς, αφού πέρα από το δικό της πολύ δύσκολο ματς με την Τότεναμ στην τελευταία αγωνιστική, χρειάζεται και... δώρα από Έβερτον και Λέστερ. 

Κώστας Ζάλιαρης