Η Μπρέντφορντ άφησε την Τότεναμ βουτηγμένη στην απελπισία της (vids)

Ακόμα κι αν τελειώνει η σεζόν, ακόμα κι αν της λείπει πια ο Τόνεϊ, η Μπρέντφορντ έδειξε και απέναντι στην Τότεναμ πως η συνέπεια είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της. Με ανατροπή σε 12'  και... κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε, επιβλήθηκε 3-1 εκτός έδρας των «σπιρουνιών», με την ομάδα του Μέισον να προκαλεί ξανά θλίψη στους οπαδούς της και να διατηρεί πιθανό το ενδεχόμενο απώλειας ευρωπαϊκής θέσης.  



Η Μπρέντφορντ άφησε την Τότεναμ βουτηγμένη στην απελπισία της (vids)

Όσο θετικά συναισθήματα είχε καταφέρει να προκαλέσει στον κόσμο της με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, σ' ένα από τα... λίγα παιχνίδια όπου δεν είχε δεχθεί γκολ στο πρώτο 10λεπτο, τα εξαφάνισε όλα στο δεύτερο 45λεπτο.

Η ομάδα του Μέισον είχε διάθεση, είχε υπεροχή, είχε απίθανο γκολ με ρεκόρ από τον Χάρι Κέιν στο 8ο λεπτό κι έδειχνε να έχει την αναμέτρηση υπό τον απόλυτο έλεγχό της.

Ο Άγγλος στράικερ και αρχηγός της ομάδας, με μια επαφή του Κουλουσέφσκι σε εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Ράγια, έγραψε το 1-0 και έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος 38 αγωνιστικών στην Πρέμιερ, με το 30ο του τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις! Τα «σπιρούνια» έδειχναν ικανά να προκαλέσουν κι άλλα προβλήματα στην ομάδα του Τόμας Φρανκ, με τον Σον να είναι αρκετά δραστήριος, αλλά το προβάδισμα δεν έγινε μεγαλύτερο.

Και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε η ισοφάριση που όπως φάνηκε, προκάλεσε και αρκετά σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο. Στο 50' ο Εμπουεμό με χαμηλό αριστερό σουτ έκανε το 1-1 και η Μπρέντφορντ πήρε τα πάνω της. Ξεκάθαρα, ήταν πλέον ανάγκη της Τότεναμ να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στο παιχνίδι και να βρει τρόπο να μην επιτρέψει στην αντίπαλό της να διεκδικήσει τη νίκη. Αλλά επειδή όλα πάνε λάθος για τα «σπιρούνια» φέτος, ο Εμπουεμό δεν θα το άφηνε έτσι και έκανε την ανατροπή στο 62'!

Τρομερή κάθετη του Χίκεϊ προς τα δεξιά, ξεπέταγμα του σκόρερ πατώντας και στην περιοχή, πλασέ στην απέναντι γωνία και 2-1! Τι κι αν μπήκε ο Λούκας Μόουρα που αποχωρεί στη λήξη της σεζόν, τι κι αν πήρε χρόνο και ο Ριτσάρλισον, η Τότεναμ δεν μπορούσε να βρει απάντηση στο... νέο κακό που την βρήκε. Και ο Γουΐσα στο 87' με εύκολο πλασέ έπειτα από λάθος του Σκιπ στην άμυνα, κλέψιμο του Μπαπτίστ και ασίστ του Εμπουεμό, έγραψε το τελικό 3-1! Φοβερές επεμβάσεις ο Ράγια σε κεφαλιές του Ριτσάρλισον στην ίδια φάση, στο 90' + 2'. Το αποτέλεσμα του ματς απειλεί πλέον ανοιχτά την παρουσία της Τότεναμ στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης