Νταν Μπερν, ο μοναδικός: Η τρομερή ιστορία με το γκολ του απέναντι στη Μπράιτον!

Μπορεί ο Νταν Μπερν εδώ και 1,5 χρόνο να αγωνίζεται με τα χρώματα της Νιούκαστλ, έχοντας αποχωρήσει από τη Μπράιτον, όμως το γκολ του κόντρα στην πρώην ομάδα του είναι αναμφίβολα… ιστορικό.



Νταν Μπερν, ο μοναδικός: Η τρομερή ιστορία με το γκολ του απέναντι στη Μπράιτον!

Η αλήθεια είναι πως πολύ δύσκολα θα τον συμπεριλάβει κανείς σε μία συζήτηση που αφορά τους κορυφαίους αμυντικούς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μπορεί αυτό να τον αδικεί, αλλά ρεαλιστικά, το μυαλό πολλών δεν θα πάει στον Νταν Μπερν.

Είναι εξαιρετικός, καλύπτει πολύ πειστικά τόσο το αριστερό άκρο της άμυνας, όσο και τα μετόπισθεν, είναι φοβερός στο ψηλό παιχνίδι και αρκετά καλός με τη μπάλα κάτω, αλλά το ύψος του και η σωματοδομή του, πολλές φορές μοιάζουν να τον… αδικούν.

Όπως και να έχει όμως, ο Μπερν είναι καθοριστικός στην φετινή πορεία της Νιούκαστλ του Έντι Χάου και αισίως «έγραψε» ιστορία με το γκολ του απέναντι στη Μπράιτον. Συζητάμε άλλωστε για την πρώην ομάδα του σε επίπεδο Premier League, μιας και στους «γλάρους» αγωνιζόταν ο Μπερν, προτού αποτελέσει μία από τις πρώτες επιλογές των Σαουδαράβων, για να μεταβεί στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Αισίως λοιπόν, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έχει παίξει με τη Μπράιτον στη μεγάλη κατηγορία και μετά σκοράρει απέναντί της. Ουδείς άλλος μέχρι σήμερα δεν το είχε πράξει, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Όσον αφορά τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, ο Τροσάρ σημάδεψε το δοκάρι απέναντί της, ο Μοπέ δεν την απείλησε και κάπως έτσι, η Μπράιτον αισθάνθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League, πως πρώην ποδοσφαιριστής της την… προδίδει!

Δημήτρης Μανάκος