Το έκανε ξανά ο Λακαζέτ: Πάλι γκολ, πάλι ασίστ και αριθμοί – φωτοτυπία με τον Εμπαπέ! (vid)

Οι αδιανόητες εμφανίσεις του Αλεξάντερ Λακαζέτ στο γαλλικό πρωτάθλημα συνεχίζονται, με τον πρώην σέντερ φορ της Άρσεναλ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του με 3-1 επί της Μονακό. Γκολ, ασίστ, πρώτος σκόρερ και ακριβώς ίδιοι αριθμοί με τον απόλυτο σταρ της Λίγκας, Κίλιαν Εμπαπέ!



Το έκανε ξανά ο Λακαζέτ: Πάλι γκολ, πάλι ασίστ και αριθμοί – φωτοτυπία με τον Εμπαπέ! (vid)

Μπορεί πριν από μερικούς μήνες ο Αλεξάντερ Λακαζέτ να αποχωρούσε από την Άρσεναλ, με τον σεβασμό και την στήριξη προς το πρόσωπό του να είναι απεριόριστη, όμως στη Γαλλία φάνηκε να ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

Είχε πάψει να σκοράρει στο «Νησί» και αυτό διορθώθηκε άμεσα. Είχε σταματήσει να λογίζεται ως ο ηγέτης ενός συλλόγου και στη Λυών ανέλαβε εξαρχής αυτόν τον ρόλο. Και πλέον, ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της Ligue 1, ο Αλεξάντερ Λακαζέτ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο κορυφαίος της ομάδας του με διαφορά, καταγράφοντας νούμερα που τίθενται σε σύγκριση μόνο με αυτά του Κίλιαν Εμπαπέ.

Αισίως, στην αναμέτρηση της Λυών απέναντι στη Μονακό και το νικηφόρο 3-1, ο Γάλλος ήταν ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ισοφάρισε πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και εν συνεχεία, μοίρασε την ασίστ, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, και να ανέβουν οι γηπεδούχοι στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως πλέον ο Λακαζέτ έχει ακριβώς τους ίδιους αριθμούς με τον Κίλιαν Εμπαπέ. Μετρά 26 γκολ και πέντε ασίστ. Ακριβώς ό,τι συναντά κανείς και στις στατιστικές καρτέλες του απόλυτου σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. Μεταξύ μας, όλοι αγαπάμε τον Λάκα…

Δημήτρης Μανάκος