Η νύχτα που η Τσέλσι ολοκλήρωσε το «κόντρα σε όλους και σε όλα» (vids)

Ουδείς μπορούσε να ποντάρει σ’ εκείνη όταν στη Νάπολι είχε ηττηθεί με σκορ 3-1, οι παίκτες γελούσαν με τον Βίλας – Μπόας και ήρθε και η απόλυση. Κι όμως, σαν σήμερα, το 2012, η Τσέλσι ολοκλήρωσε το θαύμα με την αναρρίχηση ως την κορυφή της Ευρώπης, δίχως να μπορεί να το έχει προβλέψει κανείς όλο αυτό το ταξίδι!  



Η νύχτα που η Τσέλσι ολοκλήρωσε το «κόντρα σε όλους και σε όλα» (vids)

Οι «μπλε» του Λονδίνου, την 19η του Μάη του 2012 έπαιζαν στο Μόναχο, απέναντι στην Μπάγερν, με φόντο το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με υπηρεσιακό κόουτς τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος είχε την βοήθεια των Τέρι, Λάμπαρντ και Ντρογκμπά στις αποφάσεις που έπαιρνε και με τον λονδρέζικο σύλλογο να ξεπερνά κάθε δυσκολία, όταν όλα έδειχναν εις βάρος του.

Από το 4-1 επί της Νάπολι στη ρεβάνς των «16» με τον Ιβάνοβιτς τότε να σκοράρει στην παράταση, στην πρόκριση επί της Μπενφίκα, το γκολ του Τόρες στο «Καμπ Νόου» για την ισοπέδωση της Μπαρτσελόνα και τον τελικό του Μονάχου.

Σε εχθρικό έδαφος, με τους Γερμανούς να κατακλύζουν το γήπεδο και την Μπάγερν να έχει τα πάντα με το μέρος της, πιθανότατα δεν είχε υπολογίσει ο κόσμος κάτι σημαντικό. Το άστρο που οδηγούσε την Τσέλσι εκείνη τη σεζόν, βήμα – βήμα…

Γκολ ο Μίλερ στο 83’, τρομερή κεφαλιά – απάντηση από τον Ντρογκμπά στο 88’, υπέροχος Τσεχ όποτε χρειάστηκε, απέκρουσε το πέναλτι του Ρόμπεν στην παράταση και στη διαδικασία από την άσπρη βούλα ο Ιβοριανός θρύλος των «μπλε» έγραψε τον επίλογο της ευτυχισμένης χρονιάς για την Τσέλσι. Μια τέτοια ημέρα, πριν από ακριβώς 11 χρόνια…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης