Ζει τ' όνειρο η Γουέστ Χαμ, έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 47 χρόνια!

Ιστορικές στιγμές για την Γουέστ Χαμ που έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Europa Conference League της 7ης Ιουνίου! Άντεξε σε συνθήκες πίεσης στην Ολλανδία κόντρα στην Άλκμααρ των Παυλίδη/Χατζηδιάκου, ανταποκρίθηκε ορθά σε όλα και «χτύπησε» στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-0 (συνολικό σκορ 3-1)! Επόμενος σταθμός... Πράγα και τρόπαιο!  



Ζει τ' όνειρο η Γουέστ Χαμ, έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 47 χρόνια!

Ο Ντέιβιντ Μόγιες θα μπορούσε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό που έβλεπε. Οι Ζούμα και Αγκέρ στην άμυνα ήταν δυναμικοί και αποτελεσματικοί, ο Ντέκλαν Ράις όταν χρειαζόταν κρατούσε την μπάλα και έπαιρνε ανάσες η ομάδα του, ενώ, η Γουέστ Χαμ άφησε την κατοχή στην Άλκμααρ, δίχως να διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο. Οι χώροι στους οποίους κινούνταν οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να προκαλέσουν απειλητική κατάσταση για τα καρέ των «σφυριών», όμως, η διαφορά του ενός τέρματος ήταν τέτοια που φυσικά η Άλκμααρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου δεν θα τα παρατούσε.

Οι Λονδρέζοι εμφανίστηκαν αρκετά πιο αργοί και αρκετά πιο αμυντικοί στο δεύτερο ημίχρονο και η πίεση που τους ασκούσε πλέον η ολλανδική ομάδα έδειχνε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν αυτό ένα άνετο 45λεπτο μέχρι την πρόκριση στον τελικό. Η Γουέστ Χαμ ήθελε απλά ν' αδειάσει η άμμος στην κλεψύδρα και να πανηγυρίσει στο φινάλε, όμως, αυτή η απραγία μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ πολύ εύκολα...

Ο Παυλίδης έκανε ό,τι μπορούσε στην επίθεση της Άλκμααρ, οι Ζούμα και Αγκέρ επιχειρούσαν να τον σταματήσουν, ενώ, λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας ο Έλληνας φορ ζήτησε και πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχθηκε. Ό,τι χώρους άρχισε να βρίσκει η Γουέστ Χαμ λόγω της ανόδου της Άλκμααρ για να βρει γκολ, προσπάθησε να τους εκμεταλλευτεί. Είχε μια τρομερή ευκαιρία με τον Μπόουεν που προσπέρασε και τον γκολκίπερ αλλά το γύρισμά του δεν βρήκε κανέναν, ο Αγκέρ επίσης δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση, αλλά το... καλό, τελικά, θα ερχόταν στο τέλος! Στο 90' + 4' ο Φορνάλς έφυγε μόνος προς την αντίπαλη περιοχή και με χαμηλό, διαγώνιο σουτ έγραψε το τελικό 1-0 που επιβεβαίωσε πως η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στον μεγάλο τελικό της Πράγας!

Κώστας Ζάλιαρης