Έτοιμη για το Τσάμπιονς Λιγκ η Νιούκαστλ!

Έχοντας αποφασίσει να μην δώσει ούτε το πιο μικρό δικαίωμα στην Μπράιτον, η Νιούκαστλ έφτασε πανεύκολα στο τελικό 4-1 και τα πάντα για την τετράδα είναι στο χέρι της! Το... σεντόνι με τ' αστέρια σιγουρεύεται, αφού οι «καρακάξες» έχουν πλέον απόσταση 4 βαθμών από την 5η Λίβερπουλ, δυο «στροφές» πριν από το φινάλε.



Έτοιμη για το Τσάμπιονς Λιγκ η Νιούκαστλ!

Η Νιούκαστλ ήταν απόλυτη κυρίαρχος, η Μπράιτον έδειχνε να μην ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στον αγωνιστικό χώρο και πώς να βγάλει την μπάλα από τα επικίνδυνα σημεία του αμυντικού της τρίτου ώστε να μην διατρέξει κινδύνους και η βραδιά έμοιαζε διασκεδαστική για τις «καρακάξες».

Στο 22ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ ο Ουντάβ βρέθηκε στο λάθος σημείο για να πετύχει την μπάλα και με αυτογκόλ να γράψει το 1-0 για το σύνολο του Χάου, ενώ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από εκτέλεση φάουλ, ο Μπερν με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Ο υψηλόσωμος στόπερ και οπαδός της νυν ομάδας του από μικρό παιδί πανηγύρισε σαν τρελός το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νιούκαστλ, απέναντι στον πρώην σύλλογό του!

Οι «γλάροι» όσο πελαγωμένοι κι αν ήταν στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο δυνατά ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος και μόλις στο 51' από ωραία κάθετη μεταβίβαση του Γκίλμουρ, ο Ουντάβ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να ξαναβάλει το σύνολο του Ντε Τζέρμπι στο παιχνίδι. Ωστόσο, μπορεί το σκορ πλέον να ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στην ομάδα του Χάου, όμως, δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Η Νιούκαστλ διατήρησε τον έλεγχο, έκανε τελικές δίχως να βρίσκει στόχο κι αν ήταν πιο αποτελεσματική δεν θα είχε επιτρέψει σε καμία περίπτωση στην Μπράιτον να παραμένει στο ματς. Οι «καρακάξες» έβρισκαν χώρους και τρόπους να φτιάξουν ευκαιρίες, όμως, η αντίπαλη άμυνα είχε φροντίσει να ελαχιστοποιήσει τα αμυντικά λάθη. Ο Καλούμ Γουίλσον θα καθάριζε το παιχνίδι και στο 89' με το τρίτο γκολ της Νιούκαστλ φεύγοντας μόνος στην επίθεση από μπαλιά του Αλμιρόν, ενώ, στο 90' + 1' έκανε την ασίστ για το ωραίο τελείωμα του Μπρούνο Γκιμαράες που έγραψε το τελικό 4-1. 

Κώστας Ζάλιαρης