Ο Κλοπ, η τιμωρία και η δημόσια απολογία για όσα καταλόγισε στον Τίρνεϊ

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της Λίβερπουλ για την προσεχή αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε και θέλησε ν' απολογηθεί δημόσια για όσα ανέφερε μετά από εκείνο το τρελό ματς με την Τότεναμ στα τέλη του Απρίλη. «Ξέρω ότι έθιξα την ακεραιότητα του Τίρνεϊ και δεν ήταν σωστό» σχολίασε...  



Ο Κλοπ, η τιμωρία και η δημόσια απολογία για όσα καταλόγισε στον Τίρνεϊ

Το σπριντ που έκανε, οι φωνές προς τον τέταρτο διαιτητή, ο... μυϊκός τραυματισμός του από την ένταση στο 4-3 που διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ζότα και τα όσα σχολίασε αργότερα για τον Τίρνεϊ που είχε «σφυρίξει» εκείνο το ματς, έφεραν την ποινή για τον Κλοπ.

Η τιμωρία του είναι δυο αγωνιστικές μακριά από τον πάγκο – η μια με αναβολή – και πρόστιμο 75.000 λιρών.

Αυτό, σημαίνει πως στο προσεχές ματς με την Άστον Βίλα δεν θα είναι παρών στην τεχνική ηγεσία, με τον Γερμανό κόουτς ν' απολογείται δημόσια με ένα μακροσκελές μήνυμα, το απόγευμα της Πέμπτης.

«Καταλαβαίνω πως όσα είπα μετά από εκείνο το ματς θίγουν την ακεραιότητα του διαιτητή και δεν ήταν σωστό. Και δέχομαι ότι δεν ήταν σωστή η έντασή μου και το σπριντ που έκανα με τις φωνές μου προς τον τέταρτο διαιτητή, γι' αυτό και δέχομαι την κάρτα που πήρα τότε. Νίκησε το συναίσθημα και έχασα την ψυχραιμία μου.

Υπήρξαν αποφάσεις του ρέφερι που το προκάλεσαν αυτό. Καταλαβαίνω ότι και ο κ. Τίρνεϊ και οι υπόλοιποι διαιτητές προφανώς δεν είναι προκατειλημμένοι εναντίον μας, αν και ο Τίρνεϊ σφύριξε εμάς σε περίπου 20% των παιχνιδιών του! Δίχως αυτό ν' αποτελεί δικαιολογία, αλλά ίσως είναι μια παρατήρηση που κάνω για το ότι ίσως να οδήγησε σε όλο αυτό τον εκνευρισμό και την έκφρασή του» είπε ο Kloppo.

Μετά από το φινάλε εκείνο του ματς στο «Άνφιλντ», είχε σχολιάσει πως ο Τίρνεϊ έχει κάτι με την Λίβερπουλ και προσωπικά με εκείνον. «Δεν καταλαβαίνω τι σκέφτεται και πολλές φορές με κοιτάζει με περίεργο τρόπο» είχε πει.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης