Μαζί τα πέρασαν όλα: Αν η Λούτον επιστρέψει στην Premier League, θα χαρεί και η… Μπόρνμουθ!

Ένα… Wembley μακριά από την Premier League βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή η Λούτον. Μία ομάδα που έχει βιώσει κάθε τι, με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμούς την προηγούμενη δεκαετία, αποδεικνύει πως αν έχεις πλάνο, έχεις και την δυνατότητα να επιστρέψεις. Και μαζί με αυτήν, θα χαρεί και η… Μπόρνμουθ!  



Μαζί τα πέρασαν όλα: Αν η Λούτον επιστρέψει στην Premier League, θα χαρεί και η… Μπόρνμουθ!

Πριν από μία δεκαετία, η Λούτον αποτελούσε έναν σύλλογο που αγωνιζόταν στις μη επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Που πάλευε ανάμεσα σε σωματεία που αγωνιζόντουσαν απλώς για την χαρά του αθλήματος. Πλέον, όχι απλά έχει επιστρέψει, αλλά βρίσκεται ένα… Wembley μακριά από την Premier League!

Είχε δεχθεί δύο γκολ και είχε ηττηθεί με ανατροπή από τη Σάντερλαντ πριν από μερικές ημέρες. Γνώριζε όμως πως αν την κερδίσει στο «σπίτι» της, θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Championship. Και το έκανε. Επικρατούσε με 2-0 στο πρώτο μέρος, δεν απειλήθηκε διόλου στην επανάληψη και με το σκορ να μένει αναλλοίωτο, πανηγύρισε μία σπουδαία επικράτηση, η οποία κάπου, πιο μακριά από εκείνη, θα πανηγυρίστηκε και στο «Βιτάλιτι».

Στην έδρα της Μπόρνμουθ δηλαδή, καθώς μόνο εκείνη μπορεί να αντιληφθεί στον απόλυτο βαθμό, πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα της Λούτον. Ο λόγος; Διότι πριν από 15 χρόνια, αμφότερες βρίσκονταν στη League Two. Στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του «Νησιού».

Και οι δύο είχαν οικονομικά προβλήματα, με συνέπεια να ξεκινούν την σεζόν με αφαίρεση βαθμών. Η Λούτον με -30 και η Μπόρνμουθ με -17. Και πλέον, εν έτει 2023, είμαστε έναν τελικό μακριά από την συνάντησή τους στα «μεγάλα σαλόνια». Πόσο μεγάλη δικαίωση πρέπει να συνιστά όλη αυτή η ιστορία και για τις δύο. Η Μπόρνμουθ θα χαμογελά. Γιατί η Μπόρνμουθ το έζησε και… ξέρει!

 

 

Δημήτρης Μανάκος