Η απίθανη ενδεκάδα που πέρασε από τη Σαουθάμπτον στην δεκαετία της Premier League...

Η Σαουθάμπτον δεν θα βρίσκεται στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν, αλλά οι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το ρόστερ της στα τελευταία 10 χρόνια, «τρομάζουν». Σκεφτείτε άπαντες να είχαν συνυπάρξει στην ίδια σεζόν!



Η απίθανη ενδεκάδα που πέρασε από τη Σαουθάμπτον στην δεκαετία της Premier League...

Είναι δεδομένο πως η Σαουθάμπτον αποτελεί και επίσημα τον πρώτο σύλλογο της Premier League που δεν θα βρίσκεται στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου από το καλοκαίρι και έπειτα.

Το πάλεψε, προσπάθησε, αλλά ήταν κατώτερη των περιστάσεων, ούσα η μόνη ομάδα που τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, δεν έχει νόημα να παλέψει για κάποιο λόγο τις εναπομείναντες αναμετρήσεις της. Η ήττα από τη Φούλαμ στο «Σεντ Μέρις» ήταν καταδικαστική και οι «άγιοι» επιστρέφουν στην Championship, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Στον όρο «Σαουθάμπτον», όλοι θα ταυτίσουν τον σύλλογο με τον Τζέιμς Γουόρντ Πράους. Την εμβληματική φυσιογνωμία της ομάδας, τον μόνιμο αρχηγό τα τελευταία χρόνια, τον μοναδικό άνθρωπο που μπήκε σε κοινή συζήτηση με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, για τον αριθμό των γκολ που σημείωσε στη μεγάλη κατηγορία με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς πόσοι και ποιοι παίκτες πέρασαν από τη Σαουθάμπτον στα 10 χρόνια παρουσίας της στην Premier League, διαπιστώνει εύκολα τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν. Έπαιρνε ταλέντα, πουλούσε ακριβά και επί της ουσίας, «έφτιαξε» με τον τρόπο της το ρόστερ πολλών συλλόγων του Big 6.

Ποια είναι η καλύτερη ενδεκάδα όμως που έχει περάσει ως στιγμής από το «Σεντ Μέρις»; Ο Φόρστερ βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Γουόκερ Πίτερς δεξιά και ο Λουκ Σο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αριστερά. Κέντρο της άμυνας; Φυσικά, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ με τον ¶λντερβάιρελντ, που διέπρεψε στην Τότεναμ και επέστρεψε αισίως στο Βέλγιο.

Στο κέντρο, εξαιρώντας από την συζήτηση τον Τζέιμς Γουόρντ Πράους, θα βάζαμε δίπλα του τον Χόιμπιεργκ, που πήρε μεταγραφή στην Τότεναμ. Και φτάνουμε στον Σαντιό Μανέ, που έχει σημειώσει και το ταχύτερο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League στην ιστορία της, τον ¶νταμ Λαλάνα της Μπράιτον και «δεκάρι» τον Τάντιτς.

Όσον αφορά την θέση του σέντερ φορ; Πώς θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την συζήτηση ο Ντάνι Ινγκς; Ακόμη και αν την άφησε, με τον έμπειρο φορ να βρίσκεται πλέον στην ¶στον Βίλα.

Απίθανη ενδεκάδα, τρομερή ομάδα, που δεν συνυπήρξε ποτέ. ¶φησε… παρακαταθήκη η Σαουθάμπτον, έως ότου επιστρέψει ξανά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Δημήτρης Μανάκος