Μία συμμετοχή μακριά από το απόλυτο ρεκόρ του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας!

Κάθε πέρυσι και καλύτερα; Δεν ισχύει αυτό για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος αν κάνει την εμφάνισή του στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ απέναντι στη Λέστερ, τότε θα ξεπεράσει και το δικό του ρεκόρ σε μία αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα των «κόκκινων»!



Μία συμμετοχή μακριά από το απόλυτο ρεκόρ του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας!

Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται πως μπορεί να αποκτήσει η εξόρμηση της Λίβερπουλ στο «Κινγκ Πάουερ» για τον Κώστα Τσιμίκα, καθώς αν ο Έλληνας αμυντικός συμμετέχει στην αναμέτρηση, τότε αυτομάτως θα «σπάσει» ένα δικό του προσωπικό ρεκόρ.

Ποιο είναι αυτό; Ο αριθμός συμμετοχών του σε μία ολόκληρη σεζόν με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος προφανώς και έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση, συγκριτικά με την πρώτη σεζόν που παρευρέθηκε στο «Άνφιλντ».

Το 2020-21, ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού έπαιξε επτά φορές αθροιστικά σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρυσι, σε μία ιδιαίτερα ιστορική σεζόν για τη Λίβερπουλ, μιας και διεκδίκησε κάθε τίτλο, παίζοντας και όλες τις αναμετρήσεις που ήταν διαθέσιμες, σε κάθε λογής θεσμό, ο Τσιμίκας αγωνίστηκε 26 φορές, με το 50% των συμμετοχών του να λαμβάνει χώρα στην Premier League.

Φέτος, με τρεις αγωνιστικές να εκκρεμούν για την ομάδα του και κάθε άλλη διοργάνωση να έχει ολοκληρωθεί για αυτήν, ο Τσιμίκας χρειάζεται μόλις μία συμμετοχή. Μετρά 26, όσες δηλαδή και πέρυσι, με τις 18% εξ’ αυτών να ανήκουν στην Premier League.

Ισοφάρισε ήδη την περσινή σεζόν. Μένει να την ξεπεράσει. Όσον αφορά τις επιμέρους επιδόσεις του; Δύο ασίστ περισσότερες φέτος (4 συνολικά), μία λιγότερη σε FA Cup και Λιγκ Καπ, ίδιο αριθμό τελικών πασών στο Champions League πέρυσι και φέτος!

Δημήτρης Μανάκος