Με δύο νίκες στα τέσσερα ματς που απομένουν, η Μπράιτον κάνει το όνειρο πραγματικότητα!

Φτάσαμε στο σημείο που η Μπράιτον ορίζει μόνη της την τύχη της. Από την ίδια εξαρτάται αν θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League. Θέλει δύο νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, με τη Σαουθάμπτον να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Αν το πράξει, η Ευρώπη θα ανήκει δικαιωματικά στην εκπληκτική ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι!



 Με δύο νίκες στα τέσσερα ματς που απομένουν, η Μπράιτον κάνει το όνειρο πραγματικότητα!

Τα πράγματα πλέον, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές θέσεις, είναι πάρα πολύ απλά. Και κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, αυτό οφείλεται εξ’ ολοκλήρου στη Μπράιτον. Αυτή έπρεπε να πάει στο «Έμιρεϊτς» και να κερδίσει την Άρσεναλ, γνωρίζοντας πως αν το κάνει, θα ορίζει η ίδια την ευρωπαϊκή της τύχη.

Μετρούσε δύο συνεχόμενα «διπλά» σε όλες τις διοργανώσεις στο εν λόγω γήπεδο. Αρχικά, είχε επικρατήσει πέρυσι με 2-1 των «κανονιέρηδων», πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα, για να φτάσουμε στο φετινό ματς του Λιγκ Καπ, όπου προέβη σε ανατροπή, για να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού.

Χρειάστηκε να «τριτώσει» το καλό και το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι το έπραξε. Κράτησε την Άρσεναλ στις… 99 ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με την έναρξη της επανάληψης και από εκεί και πέρα, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο «Έμιρεϊτς».

Το τελικό 3-0 σηματοδοτεί το δεύτερο «διπλό» της Μπράιτον επί λονδρέζικης ομάδας που εντάσσεται στο Big 6, σε λιγότερο από ένα μήνα. Το έκανε με την Τσέλσι, το επανέλαβε με την Άρσεναλ και πλέον, αν καταφέρει να κερδίσει δύο από τα τέσσερα εναπομείναντα ματς της, θα τερματίσει δεδομένα τουλάχιστον στην 6η θέση.

Εκεί βρίσκεται αυτή την στιγμή. Είναι 6η, στο +1 από την Τότεναμ, με δύο ματς λιγότερα, το ίδιο απέχει από την Άστον Βίλα, ενώ η 5η Λίβερπουλ, μετρά ναι μεν ένα ματς παραπάνω, αλλά και 4 βαθμούς περισσότερους από τους «γλάρους».

Συνεπώς, αν η Μπράιτον πάρει το 50% των ματς που της εκκρεμούν, θα εξασφαλίσει σίγουρα το τελευταίο εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Ποια είναι αυτά τα ματς; Εξόρμηση στην έδρα της Νιούκαστλ, ματς με την υποβιβασμένη Σαουθάμπτον και την - 99% πρωταθλήτρια - Μάντσεστερ Σίτι, και τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με την Βίλα…

Το όνειρο είναι πιο κοντά από ποτέ. Το παραμύθι που βιώνει η Μπράιτον φέτος, αξίζει να ανταμειφθεί με την έξοδο στην 2η τη τάξει, διασυλλογική διοργάνωση!

Δημήτρης Μανάκος