Η Άρσεναλ παραδόθηκε, η Μπράιτον έβαλε τέλος στο όνειρο του τίτλου με «τριάρα»…

Και κάπου εδώ, στο Μάντσεστερ θα πανηγυρίσουν και στο Βόρειο Λονδίνο θα υπάρχει μεγάλη στεναχώρια. Η Άρσεναλ ήταν κατώτερη των προσδοκιών απέναντι στη Μπράιτον, ήθελε αλλά δεν μπορούσε και με το «διπλό» των «γλάρων» στο «Έμιρεϊτς» με 3-0, τελειώνει και κάθε σκέψη για το πρωτάθλημα για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα.



Η Άρσεναλ παραδόθηκε, η Μπράιτον έβαλε τέλος στο όνειρο του τίτλου με «τριάρα»…

Μία σεζόν έφτασε στο τέλος της. Η Άρσεναλ πάλεψε, προσπάθησε, αλλά δεν ήταν εφικτό κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα όπως η Μπράιτον. Η υπερβατική σεζόν της κάπου εδώ ολοκληρώνεται, με το 3-0 των «γλάρων» στο «Έμιρεϊτς» να βάζει «φρένο» και σε κάθε σκέψη που αφορά τον τίτλο. Απεναντίας, η ομάδα του Ντε Τζέρμπι βάζει πλώρη για το Europa League, ούσα πλέον στην 6η θέση, με δύο ματς λιγότερα.

Μπορεί να μιλάμε για δύο εξαιρετικές ομάδες, οι οποίες αρέσκονται να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά η αλήθεια είναι πως παρακολουθήσαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με περιορισμένες καλές στιγμές και πολλά νεύρα από το ξεκίνημα.

Ο Μαρτινέλι χτύπησε άθελά του τον Μιτόμα σε μονομαχία για κεφαλιά, ο Βραζιλιάνος δέχθηκε χτύπημα από τον Καϊσέδο και αντικαταστάθηκε στο 18ο λεπτό και από εκεί και πέρα, οι λογομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών έδιναν και έπαιρναν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ενσίσο ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Ράμσντεϊλ να απομακρύνει στο 11’ σε κόρνερ, για να έρθει ο Έντεγκααρντ και να απαντήσει, με σουτ εκτός περιοχής, που θύμισε πολύ τα γκολ του απέναντι σε Τότεναμ και Νιούκαστλ, αμφότερα εκτός έδρας.

Ακολούθησε ένα σουτ του Ζεσούς στην κλειστή γωνία του Στιλ στο 21ο λεπτό, για να συμπληρώσουμε μισάωρο και να δούμε την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, από πλευράς γηπεδούχων. Υπέροχη κίνηση του Τροσάρ, που αντικατέστησε τον Μαρτινέλι και σουτ από τρομερά καλή θέση, με τη μπάλα να ακουμπά στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει ψηλά.

Και πάλι όμως, η Μπράιτον έδειξε πως η βαθμολογική της θέση και το γεγονός πως δεν έχει πέσει από την οκτάδα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, διόλου τυχαία είναι. Απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 37’, και πάλι με τον Ενσίσο, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει από δύσκολη θέση σε κενή εστία, ύστερα από πολύ ωραία δημιουργία του Μιτόμα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Σάκα που έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό, κάθετο δοκάρι του Στιλ, με το πεντάλεπτο των καθυστερήσεων να βρίσκει την Άρσεναλ να πιέζει, αλλά το 68% στις μεταβιβάσεις που την διέκρινε στο πρώτο 45άλεπτο, να αναδεικνύει και τη νευρικότητα των παικτών της.

Στην επανάληψη, η Άρσεναλ επιχείρησε να βρει γκολ νωρίς, αλλά προτού καν μπει στο παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε μία πολύ περίεργη φάση. Ο Κίβιορ δέχθηκε ένα πάτημα από πίσω, του βγήκε το παπούτσι και προσπάθησε να το ξαναβάλει, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν στην επίθεση.

Το κενό που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλο και οι «κανονιέρηδες» είδαν τον Ενσίσο να σκοράρει ξανά εκτός έδρας, κόντρα σε σύλλογο του Λονδίνου, απέναντι στην Τσέλσι, στο 50ο λεπτό!

Από εκεί και πέρα, η Άρσεναλ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Αγχώθηκε πολύ, δεν βρήκε τη μεγάλη στιγμή, ο Μικέλ Αρτέτα έδειξε να χάνει αρκετά την ψυχραιμία του ως προς τη διαχείριση του παιχνιδιού και όλα έδειξαν να τελειώνουν.

Ούτε ο Ενκέτια, ούτε ο Νέλσον μπόρεσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση, ο Τροσάρ έκανε μεγάλο λάθος στο 86’ και ο Ουντάβ έκανε το 2-0, προτού ο Εστουπινιάν διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 96'!

Δημήτρης Μανάκος