Με μαέστρο Γκουντογκάν για τον τίτλο η Σίτι, με το μυαλό... στον ευρωπαϊκό τελικό η Γουέστ Χαμ (vids)

Η Σίτι μετέτρεψε ένα ζόρικο ματς σε περίπατο με την υπογραφή του Γκουντογκάν. Δυο τρομερά γκολ του Γερμανού και μια ασίστ για το 36ο τέρμα του Χάαλαντ στο πρωτάθλημα διαμόρφωσαν το 3-0 κόντρα στην Έβερτον για να γίνει ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο. Η Μπρέντφορντ επιβλήθηκε 2-0 της Γουέστ Χαμ, η οποία περισσότερο σκεφτόταν τον κρίσιμο επαναληπτικό ημιτελικό του Conference League με την Άλκμααρ και την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό μετά από 47 χρόνια!  



Με μαέστρο Γκουντογκάν για τον τίτλο η Σίτι, με το μυαλό... στον ευρωπαϊκό τελικό η Γουέστ Χαμ (vids)

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Η αμυντική παράταξη της Έβερτον από τον Σον Ντάις έκανε τρομερά δύσκολη την ζωή της Σίτι. Ναι μεν τα «ζαχαρωτά» άφησαν την κατοχή της μπάλας στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως, είχαν τρομερά σφιχτή αμυντική λειτουργία και είχαν εξουδετερώσει τον Χάαλαντ που μετρούσε μόλις μια επαφή με την μπάλα στο πρώτο 25λεπτο! Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη πολύ καλή στιγμή της Σίτι στο παιχνίδι ήρθε στο 35ο λεπτό και ήταν ένα μακρινό σουτ του Ρόδρι.

Ωστόσο, η αρμάδα του Πεπ δεν χρειάζεται και πολλά για να ξεσπάσει. Μια ... χαραμάδα αρκεί. Και σε 118'' βρήκε δυο γκολ! Αρχικά στο 37ο λεπτό από σέντρα του Μαχρέζ ο Γκουντογκάν έκανε το στοπάρισμα με πλάτη στην εστία και σούταρε δίχως να βλέπει προς τα πίσω, πετυχαίνοντας ένα από τα γκολ της χρονιάς, για να «σερβίρει» εκείνος το 2-0 με την κεφαλιά από τον Χάαλαντ στο 39'!

Ο Γκουντογκάν βρέθηκε σε... δαιμονιώδες μεσημέρι και θα διπλασίαζε τα προσωπικά του τέρματα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 50ο λεπτό για να γράψει και 3-0 για την Σίτι στο Λίβερπουλ. Με αβαντάζ τριών τερμάτων, η Σίτι πλέον μπορούσε να ηρεμήσει και να περιμένει να τελειώσει το ματς. Στο 66' η Έβερτον σε μια σπάνια απειλή προς την εστία του Έντερσον με κεφαλιές των Ταρκόφσκι και Μίνα από εκτελέσεις κόρνερ επιχείρησε να γίνει επικίνδυνη, αλλά δεν μπορούσε ν' αλλάξει τίποτα στο παιχνίδι. Το κλαμπ του Μάντσεστερ πορεύεται ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου έχοντας μπροστά του και τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ, η Έβερτον θα συνεχίσει να ψάχνει βαθμούς επιβίωσης μέχρι την τελευταία στιγμή της σεζόν... 

 

 

 

 

Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 2-0

Με αμυντική ολιγωρία της Γουέστ Χαμ στο 20ο λεπτό, ο Εμπουεμό κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ταχύτατη έκφραση επίθεσης από τους παίκτες του Τόμας Φρανκ για το 1-0! Οι «bees» κατάφεραν με το γρήγορο προβάδισμα να ελέγξουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και να τον φέρουν στα μέτρα τους.

Παράλληλα, γνώριζαν πως μονάχα μια φορά έχουν ηττηθεί φέτος σε ματς που έχουν πάρει το προβάδισμα, ενώ, η Γουέστ Χαμ έχει μόνο μια νίκη σε παιχνίδι που είχε δεχθεί εκείνη το πρώτο γκολ. Και αφού οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη υπεροχή, ήρθε το 2-0 στο 43ο λεπτό με την μακρινή εκτέλεση πλάγιου άουτ να φτάνει στον Μπεν Μι που έσπρωξε την μπάλα προς τον Γουισά κι εκείνος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Μπρέντφορντ.

Ήταν κάτι σπάνιο για το ματς να βγει στην επίθεση η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες και στο 67ο λεπτό αν και ο Ινγκς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει, υπήρχε χέρι του Μουμπάμα στη φάση. Τα «σφυριά» ηττήθηκαν δίχως ν' ανησυχούν πλέον στα χαμηλά και σε λίγες μέρες διεκδικούν την ιστορική ευκαιρία της παρουσίας τους σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 47 χρόνια!

Κώστας Ζάλιαρης