Το χρονικό της ανόδου της Νοτς Κάουντι: Η απόκρουση που… δεν υπάρχει και το πέναλτι της τριετίας! (vids)

Το ήθελε πολύ. Πιθανώς περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Και δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό. Η Νοτς Κάουντι είναι και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, με δύο στιγμές να «σημαδεύουν» τον τελικό με την Τσέστερφιλντ στο Wembley!



 Το χρονικό της ανόδου της Νοτς Κάουντι: Η απόκρουση που… δεν υπάρχει και το πέναλτι της τριετίας! (vids)

Ποτέ δεν θα μάθουμε αν το ποδόσφαιρο λογίζεται ως δίκαιο άθλημα ή όχι. Είναι άγνωστο και σαφώς η απάντηση του κάθε ενός θα διαφέρει, αναλογικά με το τι έχει βιώσει με την ομάδα που υποστηρίζει.

Ωστόσο, αν θέσουμε αυτό το ερώτημα σε έναν φίλο της Νοτς Κάουντι, δεδομένα θα μας πει «ναι». Αυτό αισθάνεται. Και είναι απολύτως λογικό. Τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας της National League με 107 βαθμούς. Είχε την καλύτερη επίθεση με 117 γκολ.

Δεν ανέβηκε ως πρώτη, διότι η Ρέξαμ έκανε το αδιανόητο. Βρέθηκε στην κορυφή με 111 πόντους. Σαφώς και δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στις πέντε πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες. Άμεση συνέπεια; Η Νοτς Κάουντι έμεινε με την… όρεξη και έπρεπε να διεκδικήσει την άνοδό της στη League Two, μέσω των play – off.

Πραγματοποίησε αδιανόητη ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στον ημιτελικό κόντρα στη Μπόρεχαμ Γουντ. Το επανέλαβε και κόντρα στην Τσέστερφιλντ στον τελικό. Ισοφάρισε στο φινάλε με τον Μπόστοκ, δέχθηκε και δεύτερο γκολ στην παράταση, ισοφάρισε ξανά και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Μία… κατηγορία «παιζόταν» στη «ρώσικη ρουλέτα». Αλλά το σύνολο του Λουκ Γουίλιαμς, δεν θα μπορούσε να χάσει αυτή την άνοδο.

Πέραν των γκολ στο φινάλε του ημιτελικού και του τελικού που πάντα τη γλίτωναν, οι στιγμές που «σημάδεψαν» την άνοδο είναι δύο. Η πρώτη είναι μία απίθανη απόκρουση πέναλτι από τον γκολκίπερ της.

Ο Άρτσι Μερ πέφτει σωστά και βγάζει την εκτέλεση με το πόδι, για να δώσει προβάδισμα στους τυπικά φιλοξενούμενους.

Η δεύτερη έρχεται εκεί που «καίει» η μπάλα και μετά το χαμένο πέναλτι του Μπόστοκ. Μία εκτέλεση ισούται με την επιστροφή στην EFL μετά από τρία χρόνια. Ο Σκοτ το κάνει και αν υφίσταται ο όρος «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη», αποδόθηκε στο Wembley!

Δημήτρης Μανάκος