Με το «Ολντ Τράφορντ» να τον εμπνέει, ο Ντε Χέα κατέκτησε ξανά το «Χρυσό Γάντι»!

Ο Νταβίντ Ντε Χέα κράτησε για άλλη μία φορά ανέπαφη την εστία του στην εντός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Γουλβς (13/05, 2-0) και οριστικοποιήθηκε πως θα είναι εκείνος ο κάτοχος του βραβείου «Χρυσό Γάντι», για δεύτερη φορά στη καριέρα του.  



Με το «Ολντ Τράφορντ» να τον εμπνέει, ο Ντε Χέα κατέκτησε ξανά το «Χρυσό Γάντι»!

Στην περίπτωση του Ντε Χέα, οι επιδόσεις του στο «Ολντ Τράφορντ» στάθηκαν απόλυτα ικανές για να τον χρίσουν τον καλύτερο - στο κομμάτι των clean sheets - τερματοφύλακα της φετινής Premier League. Από τις 16 φορές που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, οι 11 έχουν έρθει σε εντός έδρας παιχνίδι, ενώ εκεί έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ στις τελευταίες 14 αναμετρήσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Ισπανός έχει τα περισσότερα λάθη που οδήγησαν σε γκολ (4) και, ενώ έχει παθητικό μόλις οκτώ τέρματα στο «σπίτι» του, έχει δεχθεί 33 μακριά από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία σεζόν γεμάτη αστάθεια για τον ίδιο ολοκληρώνεται με μία προσωπική διάκριση, αφού και μαθηματικά, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας τερματοφύλακας που να έχει κρατήσει περισσότερες φορές το «μηδέν».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ντε Χέα κατακτά το εν λόγω βραβείο, μετά και τη σεζόν 2017/18, όταν δέχθηκε 28 γκολ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο ίδιος είχε, τότε, διατηρήσει 18 φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ είχε μαζέψει τη μπάλα από τα δίκτυα του μόλις 9 φορές στο «Ολντ Τράφορντ».

 

Χρήστος Σκούρας