Το ποδόσφαιρο δικαίωσε τη Νοτς Κάουντι: Γύρισε στη League Two, με τεράστια νίκη στα πέναλτι! (vids)

Είναι το ποδόσφαιρο δίκαιο άθλημα; Μπορεί και να είναι. Τουλάχιστον όσον αφορά τη Νοτς Κάουντι, η οποία επικράτησε στα πέναλτι της Τσέστερφιλντ, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και επέστρεψε στην League Two και τις επαγγελματικές κατηγορίες.



Το ποδόσφαιρο δικαίωσε τη Νοτς Κάουντι: Γύρισε στη League Two, με τεράστια νίκη στα πέναλτι! (vids)

Έχουν όλα τα παραμύθια αίσιο τέλος; Στην περίπτωση της Νοτς Κάουντι, το δικό της παραμύθι, είχε, καθώς επικράτησε της Τσέστερφιλντ στα πέναλτι στο Wembley, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και πανηγύρισε την επιστροφή της στην League Two.

Είναι η μοναδική ομάδα που «κόντραρε» σε όλη τη διάρκεια της σεζόν τη Ρέξαμ. Συγκέντρωσε 107 βαθμούς, είχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 117 γκολ, αλλά τερμάτισε στην 2η θέση της National League, διότι οι Ουαλοί είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που ανεβαίνουν στην επόμενη κατηγορία με 111 πόντους.

Δεν γινόταν να την προσπεράσει η Νοτς Κάουντι, παρότι την κέρδισε στον πρώτο γύρο και ηττήθηκε στον δεύτερο με 3-2, λόγω μίας αλησμόνητης επέμβασης του Μπεν Φόστερ σε πέναλτι, στο τελευταίο λεπτό.

Οδηγήθηκε στα play-off και θα διεκδικούσε εκεί την επιστροφή της στη League Two. Πέρασε πολύ δύσκολα και με τεράστια ανατροπή το εμπόδιο της Μπόρεχαμ Γουντ στο «Meadow Lane», αλλά φάνηκε πως στον τελικό κόντρα στην Τσέστερφιλντ, είχε ξεμείνει από δυνάμεις.

Έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ξανά στο τέλος, χάρη στο γκολ του Μπόστοκ στο 88ο λεπτό, αλλά η δεύτερη συνεχόμενη παράταση που κλήθηκε να παίξει, έμοιαζε… too much για το σύνολο του Λουκ Γουίλιαμς.

Και πάλι όμως βρήκε τον τρόπο. Δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου από τον Ντόμπρα, αλλά είχε απάντηση ξανά. Γκολ στο 108’ ο Ροντρίγκες και… πέναλτι. Η διαδικασία την δικαίωσε (5-3), η επιμονή της ήταν τεράστια και αυτή είναι που θα παίζει, πλάι στη Ρέξαμ στην 4η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Δημήτρης Μανάκος