Πρώτο «διπλό» ημίχρονο η Νότιγχαμ στην έδρα της Τσέλσι, μετά από 28 χρόνια! (vids)

Μπορεί η Νότιγχαμ Φόρεστ να επέστρεψε φέτος στην Premier League, όμως ποτέ στον 21ο αιώνα, σε όσες συναντήσεις είχε τεθεί αντιμέτωπη με την Τσέλσι, δεν είχε καταφέρει να βρει γκολ στην έδρα της στο πρώτο μέρος. Πλέον, το αρνητικό σερί καταρρίφθηκε, οι φιλοξενούμενοι προηγούνται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η ιστορία επαναλαμβάνεται 28 χρόνια μετά!



Πρώτο «διπλό» ημίχρονο η Νότιγχαμ στην έδρα της Τσέλσι, μετά από 28 χρόνια! (vids)

Τεράστια έκπληξη διαγράφεται στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Τσέλσι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην 36η αγωνιστική της Premier League, με τους «μπλε» να βρίσκονται πίσω στο σκορ από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, χάρη στο γκολ του Αβονίγι στο 13ο λεπτό.

Ο σκόρερ της Φόρεστ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και δεν λάθεψε και άμεση συνέπεια του γκολ του αποτελούν δύο χαρακτηριστικά ρεκόρ. Αρχικά, η Νότιγχαμ σκοράρει στο πρώτο μέρος, εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στην Τσέλσι, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα!

Όσον αφορά το δεύτερο; Ποτέ, από το 1995 και έπειτα, δεν είχε καταφέρει να προηγηθεί και να πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Η πιο πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση ορίζεται πριν από 28 χρόνια. Τον Ιανουάριο του 1995, όταν η Φόρεστ επικράτησε με 2-0 στο Λονδίνο.

Σκόρερ και των δύο γκολ; Ο Σταν Κόλιμορ, ο οποίος τότε ήταν 24ων ετών (52 σήμερα). Επικό…

Δημήτρης Μανάκος