Ορκισμένη να παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό της σεζόν... (vid)

Η Λιντς κατάφερε να πάρει έναν βαθμό από την αναμέτρηση με την Νιούκαστλ στο «Έλαντ Ρόουντ και το τελικό 2-2 μπορεί να μην αρκεί για την ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς στην αποστολή επιβίωσης, αλλά φανερώνει πως δεν θα παραδώσει τα «όπλα» σε καμία στιγμή μέχρι και το τελευταίο λεπτό της φετινής σεζόν.  



Ορκισμένη να παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό της σεζόν... (vid)

Η Λιντς πέρα από τις πιθανότητες επιβίωσης, είδε και την τύχη να της γυρνάει πολύ εύκολα την πλάτη στην αναμέτρηση με την Νιούκαστλ. Η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς στο πρώτο εντός έδρας ματς του Big Sam σε αυτή την μίνι – περιπέτειά του στην τεχνική ηγεσία των «παγωνιών», ξεκίησαν ιδανικά, θα μπορούσαν να έχουν κάνει τεράστιο βήμα για την εξασφάλιση του θετικού αποτελέσματος και τελικά όλα γύρισαν μπούμερανγκ.

Μόλις στο 7ο λεπτό, αν και δεν θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι φαινόταν κάτι τέτοιο, η Λιντς άνοιξε το σκορ. Η σέντρα από δεξιά έφτασε στο κεφάλι του Ροντρίγκο, αυτός δυσκόλεψε τον Πόουπ και ο Έιλινγκ από το «ριμπάουντ» έκανε το 1-0!

Στο 28' θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι στο «Έλαντ Ρόουντ» να έχουν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και αντ' αυτού βρέθηκαν να έχουν ισοφαριστεί μερικές στιγμές αργότερα... Ο Μπάμφορντ νικήθηκε από τον Πόουπ από την άσπρη βούλα και στο 31' ο Κάλουμ Γουίλσον με τον ίδιο τρόπο έγραψε το 1-1 για τις «καρακάξες».

Ο ρυθμός και η ένταση του πρώτου μέρους δεν είχαν ανάλογη συνέχεια και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο η Νιούκαστλ έδειξε να ελέγχει κάπως καλύτερα, με την ομάδα του Χάου να φτάνει τελικά στην ανατροπή. Ο Φίρπο στο 68ο λεπτό άπλωσε το δεξί του χέρι σε γέμισμα που έγινε στην περιοχή, ο ρέφερι το είδε στο onfield review, έδωσε το πέναλτι και ξανά ο Γουίλσον ευστόχησε με δύναμη στο κέντρο για το 2-1.

Το «Έλαντ Ρόουντ» βρήκε ξανά λόγο να ενθουσιαστεί, να πιστέψει και να πανηγυρίσει όταν στο 78ο λεπτό και με αρκετή δόση τύχης λόγω κόντρας το μακρινό σουτ του Κρίστενσεν κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2! Μάλιστα, λίγο νωρίτερα δεν είχε μετρήσει γκολ των φιλοξενούμενων για οφσάιντ και ... ίσως να ήταν ένδειξη της νέας στροφής που έπαιρνε η μοίρα. Προσπάθησε να την προκαλέσει και λίγο παραπάνω το σύνολο του Άλαρνταϊς έχοντας αναθαρρήσει, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο...

Στο 90' αποβλήθηκε και ο Φίρπο αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες για το φινάλε, οι «καρακάξες» παρά την πίεση δεν πέτυχαν κάτι κι έτσι το ισόπαλο σκορ έγινε και αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης