Μπεν Γουίλσον: Ο φύλακας άγγελος της Κόβεντρι, που το έκανε… όπως ο Άλισον!

Αναμφίβολα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής πορείας της Κόβεντρι, είναι ο Βίκτορ Γκιόκερες. Θα ήταν άδικο ωστόσο, να μην υπάρχει και το όνομα του Μπεν Γουίλσον στη συζήτηση. Ο Άγγλος τερματοφύλακας δήλωσε παρόν, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα πολύ κρίσιμο γκολ!



Μπεν Γουίλσον: Ο φύλακας άγγελος της Κόβεντρι, που το έκανε… όπως ο Άλισον!

Ο 31χρονος γκολκίπερ, βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην Κόβεντρι και είναι γεγονός ότι, δυσκολεύτηκε αρκετά να πάρει φανέλα βασικού. Στην πρώτη του σεζόν, δεν είχε καμία συμμετοχή, κάτι που άλλαξε τη δεύτερη, καθώς  εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του, τότε βασικού, Μάρκο Μαρόσι.

Την περσινή χρονιά, επέστρεψε στην κατάσταση της παρθενικής του σεζόν με το κλαμπ, και  ο χρόνος συμμετοχής του ήταν πενιχρός, καθώς αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια. Ο ίδιος ήξερε όμως, ότι θα του δοθεί ξανά η ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και ήταν έτοιμος για τη στιγμή εκείνη.

 Φέτος, μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, ο Γουίλσον υπερασπίστηκε την εστία των «sky blues» και από τότε πήρε τη φανέλα… σπίτι του! Η απόδοση του ήταν εντυπωσιακή, αρκετή μάλιστα να τον αναδείξει κορυφαίο τερματοφύλακα της χρονιάς στην Championship και φυσικά, μέλος της καλύτερης ενδεκάδας.

Οι αριθμοί του, μιλούν από μόνοι τους, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να είναι πρώτος σε αποκρούσεις και clean sheets, στο πρωτάθλημα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μπλάκμπερν, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό στην καριέρα του. Τέσσερις στροφές πριν το τέλος, η Κόβεντρι δοκιμαζόταν στο «Ίγουντ Παρκ». Πάνω που όλα έδειχναν ,ότι θα φύγει με το κεφάλι σκυμμένο, εμφανίστηκε σαν από μηχανή θεός ο Μπεν Γουίλσον.

 Μετά από κόρνερ στο 95ο λεπτό, βρέθηκε σε θέση βολής και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του. Θύμισε Άλισον με την Γουέστ Μπρομ το 2021, καθώς όπως και το γκολ του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, έδωσε τότε το εισιτήριο για το UEFA Champions League, έτσι και ο Γουίλσον, κράτησε την ομάδα του στο κυνήγι μιας θέσης στα πλέι οφ, καθώς με ενδεχόμενη ήττα, θα έμενε τρεις βαθμούς πίσω από τη Μπλάκμπερν και το έργο της, θα γινόταν αισθητά δυσκολότερο.

Οι «ουράνιοι μπλε», τερμάτισαν στην πέμπτη θέση και πλέον αντιμετωπίζουν τη Μίντλεσμπρο στα ημιτελικά των πλέι οφ ανόδου. Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τσούμπα Άκπομ, η απόδοση του Μπεν Γουίλσον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του εν λόγω ζευγαριού!

Ιάσονας Τσίλης