Γουέστ Χαμ: «Πετάει» στην Ευρώπη, μένει σε χαμηλό υψόμετρο στο πρωτάθλημα

Μπορεί η Γουέστ Χαμ να δυσκολεύεται στην Premier League και οριακά να εξασφάλισε - κατά τα φαινόμενα - την παραμονή της εκεί, εκτός συνόρων όμως «πετάει», συγκεντρώνοντας καλύτερα αποτελέσματα και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά από σχεδόν μισό αιώνα!  



Γουέστ Χαμ: «Πετάει» στην Ευρώπη, μένει σε χαμηλό υψόμετρο στο πρωτάθλημα

Τα εγχώρια αποτελέσματα της Γουέστ Χαμ προβλημάτιζαν τους οπαδούς και τον Μόγιες της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα ευρωπαϊκά ματς, όμως, ήταν από πέρυσι εξαιρετικά.

Είναι δεδομένη η διαφορά ποιότητας μεταξύ των διοργανώσεων, αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσο καλύτερα ανταποκρίνεται η ομάδα σε τέτοιου τύπου παιχνίδια.

Το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Europa League πέρυσι και φέτος βρίσκεται ένα ματς μακριά από τον τελικό του Europa Conference League, μετά και την νίκη επί της Άλκμααρ στο Λονδίνο (2-1, 11/05). Αυτή ήταν η 12η στη διοργάνωση αυτή την αγωνιστική περίοδο, τη στιγμή που έχει μόλις 10 στη Premier League.

Είναι αήττητη απ’ όταν ξεκίνησε την πορεία της στα πλέι-οφ των προκριματικών και συνεχίζει ακάθεκτη, αφού ακόμα και όταν βρεθεί πίσω στο σκορ μπορεί να το γυρίσει με ευκολία. Η ανατροπή που έκανε με την ολλανδική ομάδα ήταν η 4η στην Ευρώπη, ενώ η Άλκμααρ είχε κερδίσει και τα έξι προηγούμενα παιχνίδια της όπου προηγήθηκε.

 

Αυτή η διαφορά στην απόδοση είναι εμφανής και στα νούμερα των παικτών της Γουέστ Χαμ, καθώς ο Μικαΐλ Αντόνιο έχει περισσότερα γκολ στο Europa Conference League (6), απ’ τι στο πρωτάθλημα (5), έχοντας αγωνιστεί σε 24 ματς λιγότερα.

Εφόσον ουσιαστικά εξασφαλίστηκε η παραμονή στην κατηγορία, η ελπίδα ενός ευρωπαϊκού τελικού για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια έχει κάνει τα «σφυριά» να ξεπερνούν τους εαυτούς του και να θυμίζουν τις περσινές εμφανίσεις και επιδόσεις τους…

Χρήστος Σκούρας