Ηρωική ανατροπή και ακόμα πιο κοντά στο όνειρο η Γουέστ Χαμ!

Με come-back μέσα σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, η Γουέστ Χαμ έκανε το πρώτο βήμα για την παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 47 χρόνια! Επιβλήθηκε 2-1 της Άλκμααρ των Χατζηδιάκου/Παυλίδη στο Λονδίνο στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και απέχει πλέον 90', από το παιχνίδι της 7ης Ιουνίου στην Πράγα για το τρόπαιο του Europa Conference League!  



Ηρωική ανατροπή και ακόμα πιο κοντά στο όνειρο η Γουέστ Χαμ!

Η Γουέστ Χαμ έπρεπε να προσέξει την πίεση που ασκούσαν οι Ολλανδοί και φυσικά τις ταχύτητες που έδιναν οι ποδοσφαιριστές της Άλκμααρ όταν είχαν την ευκαιρία να βγουν στην επίθεση. Ο Τζάροντ Μπόουεν στα πρώτα λεπτά έχασε σπουδαία ευκαιρία με αμαρκάριστη κεφαλιά, λίγο αργότερα με μακρινό σουτ ο Μπενραχμά απείλησε τα αντίπαλα γκολπόστ, ωστόσο, ο Ματ Ράιαν στην εστία των φιλοξενούμενων στο Λονδίνο βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά.

Ο Μικαΐλ Αντόνιο μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι γενικά επιχειρούσαν να σταθούν ψύχραιμα και σωστά. Τα «σφυριά» δεν δημιουργούσαν μεγάλες φάσεις για γκολ, πίεζαν ψηλά και κάπου εκεί η ΑΖ επέλεξε να τρέξει όταν θα έβρισκε τους χώρους. Κι από το πουθενά στο 41' η Άλκμααρ άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ του Ράιντερς από απόσταση για το 1-0!

Η Άλκμααρ στο δεύτερο ημίχρονο ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης έχοντας φυσικά και την ψυχολογία από το αβαντάζ στο σκορ. Οι Ολλανδοί είχαν μια σχετική άνεση σε αυτή την αποστολή που είχαν αναλάβει, αφού οι προσπάθειες της Γουέστ Χαμ δεν είχαν συνοχή και δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικές για τα γκολπόστ του Ράιαν. Ο τελευταίος όμως, υπέπεσε σε λάθος όταν άργησε να βγει με τις γροθιές μπροστά από τον Μπόουεν, εκείνος πήρε την μπάλα, δέχθηκε τα χέρια του πορτιέρε στο πρόσωπό του και κέρδισε πέναλτι στο 66ο λεπτό!

Η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε σε 1-1 από την άσπρη βούλα με τον Σαΐντ Μπενραχμά! Κι αφού απέκτησαν το μομέντουμ οι Λονδρέζοι, έφεραν τούμπα το παιχνίδι μέσα σε 10'! Στο 76ο λεπτό ο Αντόνιο με το ριμπαόυντ από την προσπάθεια του Σουγκαβάρα να διώξει πάνω στη γραμμή, έγραψε το 2-1! Με αυτοπεποίθηση και μεγάλη διάθεση, τα «σφυριά» κράτησαν άνετα το προβάδισμα και πάνε πλέον στον επαναληπτικό με υπεροχή για το τεράστιο όνειρο της διεκδίκησης του τροπαίου στον τελικό της 7ης Ιουνίου!

Κώστας Ζάλιαρης