Από την Γιουνάιτεντ του 2017, ένα βήμα από τον τελικό του 2023!

Βίωσαν δύσκολες στιγμές στο Μάντσεστερ. Οι Νταρμιάν και Μκιταριάν κατάφεραν μεν να πάρουν το Γιουρόπα Λιγκ του 2017, όμως, αργότερα μαζί και με τον Ρομέλου Λουκάκου δεν θα μπορούσαν να δηλώσουν χαρούμενοι. Πλέον, απέχουν ένα βήμα από τον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ.  



Από την Γιουνάιτεντ του 2017, ένα βήμα από τον τελικό του 2023!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» εκείνων των ετών, παρά την κατάκτηση του τροπαίου της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου, δεν ήταν ένα ήρεμο μέρος.

Αντιμετώπιζε και πριν από εκείνη την χρονιά προβλήματα, αντιμετώπισε ακόμα περισσότερα και στη συνέχεια. Παίκτες που βρίσκονταν στο ρόστερ εκείνες τις περιόδους δεν κατάφεραν να βρεθούν ποτέ στον «αφρό» και να κερδίσουν εύσημα για τις προσπάθειές τους. Ίσως σε άλλες εποχές να μην ήταν καν του επιπέδου της Γιουνάιτεντ.

Οι Νταρμιάν και Μκιταριάν το 2017 είχαν βρεθεί στο αρχικό σχήμα της ομάδας στον νικηφόρο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τον Άγιαξ, ενώ, το καλοκαίρι εκείνου του έτους ενσωματώθηκε στην ομάδα και ο Ρομέλου Λουκάκου. Τα πράγματα στράβωσαν, υπήρξαν κάποιες εκλάμψεις θετικών ημερών, αλλά γενικότερα εκείνη η Γιουνάιτεντ ήταν διαρκώς… στο ψάξιμο.

Πλέον, οι τρεις ποδοσφαιριστές που προαναφέρθηκαν, βρίσκονται μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη, στην πρώτη παρουσία της Ίντερ στην τελευταία ημέρα του τουρνουά μετά το 2010. Η Ίντερ έχει το αβαντάζ του 2-0 από τον πρώτο ημιτελικό με την Μίλαν και ονειρεύεται την 10η του Ιούνη…

Κώστας Ζάλιαρης