Οι «οβίδες» του Ντε Μπρόινε «ξεκλειδώνουν» κάθε αντίπαλη άμυνα…

Οι ποιοτικές «εμπνεύσεις» του Κέβιν Ντε Μπρόινε από μακρινή απόσταση, προσφέρουν στην Σίτι μία πολυτέλεια, που λίγες ομάδες έχουν και συμβάλλει στη διάσπαση κάθε οργανωμένης άμυνας...   



Οι «οβίδες» του Ντε Μπρόινε «ξεκλειδώνουν» κάθε αντίπαλη άμυνα…

Όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να το κάνει και ελάχιστοι γλιτώνουν από αυτό.

Οι «οβίδες» που εξαπολύει ο Ντε Μπρόινε συνήθως σταματούν στα αντίπαλα δίκτυα και αυτό ακριβώς έγινε και στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης (1-1, 09/05).

Βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και «έπιασε» ένα τρομερό σουτ, σκοράροντας απέναντι στον ανίκητο, έως τότε, Τιμπό Κουρτουά.

Ο συμπατριώτης του ήταν για άλλη μία φορά εκεί, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του, ωστόσο δεν γινόταν να την σώσει και σε αυτή τη προσπάθεια. Η «Βασίλισσα» δεν είχε δεχθεί γκολ σε 413 αγωνιστικά λεπτά στο Champions League και μόνο έτσι μπορούσε να ισοφαριστεί.

Αυτό ήταν το 14ο γκολ του Ντε Μπρόινε στην διοργάνωση και το 7ο που προήλθε από τελική του προσπάθεια εκτός της αντίπαλης περιοχής. Από αυτά, τα έξι είναι μία ανεπανάληπτη «σουτάρα», που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ το άλλο, μία σέντρα-σουτ του που κατέληξε απευθείας στα δίκτυα.

Τα μακρινά σουτ είναι ένας τρόπος να «ξεκλειδώσεις» τέτοιες οργανωμένες άμυνες και όταν έχεις κάποιον παίκτη ανάλογης ποιότητας, οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται αισθητά.

Κανένας άλλος δεν έχει μεγαλύτερο ποσοστό από το δικό του (50%), απ’ όσους έχουν τουλάχιστον 10 γκολ στο Champions League, και φαίνεται να είναι ειδικός σε αυτό, παρέχοντας κάτι που κάθε ομάδα αναζητεί, λίγες όμως έχουν…

Χρήστος Σκούρας