Ο Βινίσιους «λατρεύτηκε» από Γουόκερ και Τζέιμς, κόντρα στο... ρεύμα των Ισπανών

Αναμφίβολα, είναι παίκτης τοπ κλάσης. Είναι ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε μέχρι και να ισχυριστεί αδικημένος που δεν συμπεριλαμβάνεται σε κουβέντες για τους κορυφαίους αυτών των τελευταίων ετών. Οι Άγγλοι αντίπαλοί του, τον… λάτρεψαν όταν τον κόντραραν. Άρα, μήπως το πρόβλημα είναι των Ισπανών στην LaLiga για το… μίσος που εκφράζει;  



Ο Βινίσιους «λατρεύτηκε» από Γουόκερ και Τζέιμς, κόντρα στο... ρεύμα των Ισπανών

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στα 15 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπέρασε τον Ρονάλντο και γι’ ακόμα ένα ματς κορυφαίου επιπέδου στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Το γκολ που πέτυχε ήταν τρομερά δύσκολο και τέτοιο που απαιτεί ποιότητα και ακρίβεια, με τον ίδιο να ξεσπά. Ο Κάιλ Γουόκερ που τα έβαλε μαζί του παίρνει θετικότατο πρόσημο για την συμπεριφορά του και το μαρκάρισμα που του έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, αν και παρά το γεγονός αυτό, ο Βινίσιους κατάφερε να σκοράρει.

Στη λήξη της αναμέτρησης ο Άγγλος φουλ μπακ πήγε με τρομερό χαμόγελο να τον αγκαλιάσει και να τον … ευχαριστήσει για την σπουδαία «μονομαχία» που είχαν, δείχνοντας πως απήλαυσε την περίσταση.

Νωρίτερα μέσα στην σεζόν, είχε σχηματίσει εξαιρετική άποψη για εκείνον παρά την ταλαιπωρία που του προκάλεσε, ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι. Και εκείνος είχε χαρεί για την πρόκληση που του είχε βάλει ο αστέρας της Ρεάλ στο match-up από το οποίο οι «μπλε» αποκλείστηκαν.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε κάπου εδώ ότι ο Βινίσιους απέναντι στην Σίτι προσπάθησε να κάνει και το «ουράνιο τόξο», την γνωστή ντρίμπλα που περνάει την μπάλα πάνω από τους αντιπάλους του ώστε να συνεχίσει την πορεία του. Εκείνη την κίνηση που κάποιοι θεωρούν προσβλητική και γι’ αυτό τον «χτυπούν», όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με τον Νεϊμάρ. Κι όμως, ο Γουόκερ όχι απλά δεν πειράχτηκε, αλλά το θεώρησε ωραίο ποδόσφαιρο! Κι εμείς όλοι τους θεωρήσαμε τρομερούς που μας χάρισαν μια σπουδαία κόντρα.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης