Εκτός ορίων η μπάλα στο γκολ του Ντε Μπρόινε, αλλά ο VAR δεν παρεμβαίνει εκεί (vid)

Η Ρεάλ και ο Αντσελότι ορθά παραπονέθηκαν για το γεγονός πως στην ανάπτυξη της επίθεσης της Σίτι για το γκολ του Ντε Μπρόινε η μπάλα είχε βγει εκτός ορίων του αγωνιστικού χώρου, όμως, αυτό είχε συμβεί σε σημείο, τοπικό και χρονικό, που ο VAR δεν ελέγχει…  



Εκτός ορίων η μπάλα στο γκολ του Ντε Μπρόινε, αλλά ο VAR δεν παρεμβαίνει εκεί (vid)

Ο Μπερνάρντο Σίλβα αν και στον αέρα, κατάφερε να διώξει την μπάλα προς το εσωτερικό κομμάτι του αγωνιστικού χώρου κατά την έκφραση της επίθεσης των «πολιτών» που οδήγησε στο τρομερό γκολ του Ντε Μπρόινε και το τελικό 1-1 στον πρώτο ημιτελικό στο «Μπερναμπέου».

Ο Πορτογάλος εξτρέμ δεν πρόλαβε την μπάλα εντός ορίων, ο Αντσελότι ήταν κοντά και γι’ αυτό ξέσπασε σε διαμαρτυρίες όταν η εστία του Κουρτουά παραβιάστηκε από τον KdB.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Ιταλό κόουτς, ο οποίος σωστά επικαλέστηκε την τεχνολογία για να δηλώσει ότι υπήρχε παράβαση, όμως, ο VAR δεν μπορούσε να παρέμβει.

Ο λόγος είναι πως δεν τσεκάρει την πλάγια γραμμή σε τέτοιο σημείο και τόσο νωρίς σε μια φάση, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όπου μπορεί να ενημερώσει τον εκάστοτε διαιτητή για χέρι, πέναλτι, οφσάιντ, ανάγκη για κόκκινη κάρτα κλπ..

 

 

Κώστας Ζάλιαρης