Το πολυτιμότερο προσόν του Σαλάχ είναι και το πιο υποτιμημένο...

Η ποιότητα του Μοχάμεντ Σαλάχ είναι δεδομένη, παρ’ όλα αυτά, μία από τις πιο σημαντικές του ικανότητες, περνάει… απαρατήρητη. Πρόκειται για την διαθεσιμότητα του στα πλάνα του Κλοπ!   



Το πολυτιμότερο προσόν του Σαλάχ είναι και το πιο υποτιμημένο...

Είναι πολλές οι φορές, όπου στην συζήτηση για το πόσο καλός είναι ένας παίκτης, μπαίνει το κριτήριο των τραυματισμών του. Αρκετοί αστέρες του ποδοσφαίρου αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα, όμως αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Σαλάχ, ο οποίος έχει δημιουργήσει τον «θρύλο» του στο Λίβερπουλ και διαρκώς γράφει ιστορία.

Τα προσόντα του πολυάριθμα, από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (συνεισφορές σε γκολ) έως και τα ψυχικά του (επιδραστικότητα, μαχητικότητα), αλλά το πιο σημαντικό είναι το ότι είναι πάντα διαθέσιμος. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ενός παίκτη υψηλού επιπέδου και ενός παγκοσμίας κλάσης.

Οι τραυματισμοί του ελάχιστοι και οι παρουσίες του εντυπωσιακές. Από τα 225 παιχνίδια που έχει δώσει η Λίβερπουλ από τη στιγμή που ο Σαλάχ φόρεσε τα κόκκινα, το 2017, έχει αγωνιστεί στα 215! Το ποσοστό είναι παραπάνω από 96% και αυτό αναδεικνύει το πόσο συστηματικά παίζει και το πόσο αξιόπιστη επιλογή αποτελεί για τον Γιούργκεν Κλοπ.

 

Αυτό τον κάνει πολύτιμο, σε μία ομάδα που… μαστίζεται από προβλήματα τραυματισμών και αντιμετωπίζει πολλά κυρίως στην επιθετική της γραμμή. Ο Λουίς Ντίας έχει αγωνιστεί μόλις σε 27 ματς πρωταθλήματος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Ντιόγκο Ζότα έχει χάσει 23 παιχνίδια φέτος, ενώ και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είχε συστηματικά ανάλογα ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, ο Αιγύπτιος δεν έχει λείψει ποτέ από την ομάδα του για περισσότερο από 16 ημέρες και έχει χάσει μόλις 15 παιχνίδια στην καριέρα του, εξαιτίας τραυματισμών!

Όσο ταλαντούχος παίκτης και αν είναι, εάν δεν ήταν πάντοτε παρών για να το αποδεικνύει δεν θα είχε και τόση σημασία. Εκείνος, όμως, είναι διαρκώς στην διάθεση του Κλοπ και αυτό είναι το μεγαλύτερο «δώρο» που μπορεί να του κάνει…

Χρήστος Σκούρας