Φουλ για επιβίωση η Νότιγχαμ Φόρεστ, αρχίζει τον αποχαιρετισμό η Σαουθάμπτον!

Σε ακόμα ένα τρομερό ματς στα χαμηλά της βαθμολογίας, η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να ξεκολλήσει από την ζώνη του υποβιβασμού και να φτάσει στο 4-3 επί της Σαουθάμπτον, διεκδικώντας την επιβίωση στα ίσια! Σε τρομερά ζόρικη θέση πλέον οι «άγιοι», που δείχνουν να έχουν ήδη αρχίσει ν' αποχαιρετούν την Πρέμιερ Λιγκ.  



Φουλ για επιβίωση η Νότιγχαμ Φόρεστ, αρχίζει τον αποχαιρετισμό η Σαουθάμπτον!

Το... χάος της σημερινής μέρας μετά τα πέντε γκολ που δέχθηκε η Λέστερ και τα πέντε γκολ που πέτυχε η αποφασισμένη για παραμονή, Έβερτον, στην έδρα της τρομερής Μπράιτον, συνεχίστηκε στο City Ground!

Ακόμα ένα ματς που επιβεβαίωσε πως το ένστικτο της επιβίωσης μπορεί να κατακλύσει τις ομάδες και εκείνες να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο ό,τι πιο δυνατό έχουν, επιστρατεύοντας όλες τις αντοχές τους για ένα ματς... ροντέο.

Τέτοιο ήταν και αυτό ανάμεσα στην Νότιγχαμ Φόρεστ και την Σαουθάμπτον, με τον Αγουονίγι ν' αποδεικνύεται... killer μόλις τους εμφανίστηκαν οι μεγάλες ευκαιρίες! Στο 18ο λεπτό έπειτα από ωραία μπαλιά στον χώρο για τον Μπρέναν Τζόνσον, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στην περιοχή για το 1-0 από τον Αγουονίγι, ενώ, ο ίδιος παίκτης στο 21' εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα των «αγίων» για να κάνει το τελείωμα και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του!

Κι εκεί που θα πήγαινε κάποιος να σκεφτεί ότι η Σαουθάμπτον δεν είχε ελπίδα, ο Τσε Άνταμς άνοιξε αριστερά στον Άρμστρονγκ κι αυτός γέμισε προς την περιοχή όπου ο Αλκαράθ μείωσε σε 2-1 στο 25ο λεπτό!

Με την εξυπνάδα του Μπρέναν Τζόνσον που πρόλαβε κι έβαλε το πόδι μπροστά από αυτό του Μέιτλαντ – Νάιλς για να δεχθεί την κλωτσιά και να κερδίσει το πέναλτι, ο Γκιμπς – Γουάιτ στο 44' επανέφερε το προβάδισμα δύο τερμάτων για την Νότιγχαμ Φόρεστ με το 3-1. Ήταν τέτοια η τρέλα της ημέρας που αξίζει να σημειωθεί ότι σε... 2,5 παιχνίδια μέχρι και το ημίχρονο στο City Ground μετά τα ματς σε Μπράιτον και Φούλαμ, είχαν σημειωθεί 82 τελικές!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Σαουθάμπτον έστειλε όλα τα κορμιά μπροστά στην επίθεση και κατάφερε να προκαλέσει τρομερό άγχος στην Φόρεστ μειώνοντας ξανά! Στο 50ο λεπτό, ο Λιάνκο με κεφαλιά από κόρνερ του Γουόρντ – Πρόους έκανε το 3-2 και μάλιστα, υπέστη και εξάρθρωση δαχτύλου στο χέρι! Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ελέγξει το ματς και η νευρικότητα με την ένταση και τις ταχύτητες εναλάσσονταν τρομερά.

Η Φόρεστ τελείωσε το ματς στο 73' όταν από σέντρα του Τζόνσον, ο Γκιμπς – Γουάιτ κατάφερε να σπρώξει την μπάλα προς το μέρος του Ντανίλο κι εκείνος έγραψε το 4-2, για να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ομάδας του με γκολ σε τρία διαδοχικά ματς της Πρέμιερ Λιγκ μετά τον Ντάγκι Φρίντμαν από το 1999!

Στο 90' δεν μέτρησε το γκολ του Φελίπε αφού υπήρχε οφσάιντ, στις καθυστερήσεις με πέναλτι ο Γουόρντ - Πρόους μείωσε στο τελικό 4-3 και κάπως έτσι η ομάδα του Στιβ Κούπερ κατάφερε ν' αφήσει από κάτω τις Λιντς και Λέστερ βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη! Αντίθετα, το σύνολο του Σέλες πλέον έχοντας βρεθεί στο -8 από τις θέσεις της σωτηρίας, μάλλον αρχίζει να σκέφτεται την Τσάμπιονσιπ...

Κώστας Ζάλιαρης