Πέντε γκολ στο «Άμεξ» και «διπλό» παραμονής για την… καλύτερη Έβερτον της σεζόν!

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Έβερτον απέναντι στη Μπράιτον στο «Άμεξ», με τα «ζαχαρωτά» να επικρατούν με 5-1 των «γλάρων», στην καλύτερή τους εμφάνιση στην σεζόν. Φοβερή η ομάδα του Σον Ντάις, τρία γκολ είχε σημειώσει πριν καν συμπληρώσουμε τα πρώτα 35 λεπτά!



Πέντε γκολ στο «Άμεξ» και «διπλό» παραμονής για την… καλύτερη Έβερτον της σεζόν!

Την καλύτερή της εμφάνιση στη φετινή αγωνιστική περίοδο σημείωσε σε κάθε περίπτωση η Έβερτον, η οποία πανηγύρισε σπουδαίο και ηχηρό «διπλό» επί της Μπράιτον στο «Άμεξ» με 5-1.

Παρότι δεν είχε σκοράρει τέσσερα γκολ σε ολόκληρη την σεζόν σε εξόρμησή της, η έναρξη της αναμέτρησης «προειδοποίησε» τη Μπράιτον, που δεν ήταν καθόλου σε καλή μέρα.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1ο λεπτό ο Ντουκουρέ, για να έρθει ο ίδιος παίκτης και να κάνει το 2-0, πριν καν φτάσουμε στο πρώτο μισάωρο.

Προτού καν φτάσει στο σημείο να αντιληφθεί η Μπράιτον τι συμβαίνει, είδε την εστία της να «λαβώνεται» και πάλι. Γύρισμα του ΜακΝιλ και αυτογκόλ του Στιλ αυτή την φορά, με τον νεαρό γκολκίπερ να δέχεται και τρίτο τέρμα, με τη συμπλήρωση 35 λεπτών.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση με τις τέσσερις αλλαγές του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν εφικτό. Έδειχναν εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 76’, όταν αυτή τη φορά, ο ΜακΝιλ τελείωσε άψογα τη φάση.

Εν τέλει, ισοφάρισε ο ΜακΆλιστερ στο 79’, για να έρθει ο ΜακΝιλ ξανά και να διαμορφώσει το τελικό σκορ, με την Έβερτον να πανηγυρίζει ένα τεράστιο τρίποντο που τη φέρνει στους 32 βαθμούς, τρία ματς πριν το τέλος, την στιγμή που οι «γλάροι» είδαν τις ελπίδες τους για το Europa League να μειώνονται.

Δημήτρης Μανάκος