Άργησε 9 χρόνια, αλλά ο Μόγιες χάρηκε που πίκρανε την... πρώην του!

Εννέα χρόνια μετά την απόλυσή του από την Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες πέτυχε νίκη σωτηρίας εις βάρος της. Η χαρά της Γουέστ Χαμ για τους βαθμούς παραμονής, ήταν τόσο έντονη όσο και εκείνη του Σκωτσέζου που «εκδικήθηκε» την πρώην με τον τρόπο του...  



Άργησε 9 χρόνια, αλλά ο Μόγιες χάρηκε που πίκρανε την... πρώην του!

Ο Μόγιες κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο έργο, όταν απλά... του ανακοινώθηκε από τον Σερ Άλεξ πως θα ήταν ο διάδοχός του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πίσω στο 2013.

Τα αποτελέσματα ήταν άσχημα, του ασκήθηκε έντονη κριτική και μολονότι ο ίδιος είχε 6ετές συμβόλαιο απολύθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Πάνω απ’ όλα, βέβαια, το χειρότερο πράγμα ήταν ο τρόπος που του ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης, τότε: «Πάντα θεωρώ ότι πρέπει να δίνεις εσύ (η διοίκηση) τα άσχημα νέα. Εσύ είσαι το αφεντικό, εσύ κάνεις κουμάντο. Έμαθα ότι απολύθηκα μέσω των social media και πιστεύω θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα και με πιο σωστό τρόπο. Αλλά έτσι λειτουργεί ο χώρος στον οποίο δουλεύω».

Η νίκη επί των «κόκκινων διαβόλων» το βράδυ της Κυριακής (1-0), ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Μόγιες. Είχε όλα τα συστατικά για να είναι τέλεια και για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Με αυτό το τρίποντο, η Γουέστ Χαμ απομακρύνεται επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, δεν χρειάζεται να ανησυχεί τόσο πλέον για την παραμονή της στην κατηγορία και μπορεί να επικεντρωθεί και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα, το γκολ προήλθε από ένα… λάθος του Νταβίντ Ντε Χέα, ωστόσο το σπουδαιότερο όλων είναι ότι επιτέλους, νίκησε την πρώην ομάδα του. Στις προηγούμενες 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Σκωτσέζος τεχνικός είχε ηττηθεί οκτώ φορές, ενώ δύο παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα.

Όσο πικρή… γεύση και αν του άφησε τότε αυτό, σίγουρα θα νιώθει μία μικρή… γλύκα μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ανάσα παραμονής που πήρε η ομάδα του.

Χρήστος Σκούρας