Η Λίβερπουλ έκανε… ξανά τα απαραίτητα και όσο «ζει», ελπίζει!

Μπορεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να μην έπιασε ιδιαίτερα «ψηλά» στάνταρ απόδοσης, όμως η Λίβερπουλ πήρε το τρίποντο απέναντι στη Μπρέντφορντ, επικρατώντας για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι με 1-0. «Έγραψε» ιστορία ο Μοχάμεντ Σαλάχ, 5η συνεχόμενη νίκη για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ!



Η Λίβερπουλ έκανε… ξανά τα απαραίτητα και όσο «ζει», ελπίζει!

Δεν την έχουμε συνηθίσει να είναι κυνική, να σκοράρει και να παίζει για το αποτέλεσμα, όμως η φετινή Λίβερπουλ αντιλαμβάνεται πως δεν είναι στα καλύτερά της, προσαρμόζεται στις συνθήκες και παίρνει αυτό που θέλει.

Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, με τους «κόκκινους» να φτάνουν σε ισάριθμες ήττες και τον Γιούργκεν Κλοπ να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει για δεύτερο διαδοχικό ματς με 1-0.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος μετουσίωσε στο 13’ σε ασίστ την κεφαλιά – πάσα του Φαν Ντάικ και έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της ομάδας του, με γκολ στο «Άνφιλντ» σε εννέα συνεχόμενα ματς.

Από εκεί και πέρα, οι «μέλισσες» άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και στο 39ο λεπτό ισοφάρισαν με ατομική προσπάθεια του Εμπουεμό. Τους πέρασε όλους, έβαλε στην πλάτη του τον Φαν Ντάικ, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, καθώς στην αρχή της φάσης ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Ο ρυθμός της Μπρέντφορντ διατηρήθηκε και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τις «μέλισσες» να είναι πιο απειλητικές, δίχως όμως να έχουν τη μεγάλη φάση. Αντιθέτως, αυτή ήρθε για τους γηπεδούχους με τη συμπλήρωση μίας ώρας, όταν ο Χάκπο δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, για να έρθει ο Άρνολντ να απειλήσει εκτός περιοχής στο 75’, αλλά τον Ράγια να διατηρεί το 1-0.

Αυτό έμεινε μέχρι τέλους και η 5η συνεχόμενη νίκη της Λίβερπουλ την φέρνει στην 5η θέση της Premier League και στο -1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με δύο ματς περισσότερα. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Κώστας Τσιμίκας (μπήκε στο 81’), ο οποίος έφτασε τις 26 φέτος, «ισοφαρίζοντας» την περσινή του επίδοση σε όλες τις διοργανώσεις.

Δημήτρης Μανάκος