Καμία άλλη ομάδα δύο νίκες απέναντι στη Γιουνάιτεντ: Μόνο η Μπράιτον, με δύο διαφορετικούς προπονητές!

«Έγραψε» ιστορία η Μπράιτον απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «γλάρους» να επικρατούν με 1-0 και να γίνονται η μοναδική ομάδα της Premier League που κέρδισε δις τους «κόκκινους διαβόλους». Και όλα αυτά, με δύο διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο!  



Καμία άλλη ομάδα δύο νίκες απέναντι στη Γιουνάιτεντ: Μόνο η Μπράιτον, με δύο διαφορετικούς προπονητές!

Είναι επική η σεζόν της Μπράιτον. Στην 6η θέση, με δύο ματς λιγότερα από την Τότεναμ, να διεκδικεί εισιτήριο για το Europa League, να έχει φτάσει στον ημιτελικό του FA Cup και να αποκλείεται στα πέναλτι, να έχει αντιμετωπίσει άπαντες με τον δικό της τρόπο παιχνιδιού και το… παραμύθι να συνεχίζεται.

Υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άμεξ». Σε ένα γήπεδο που πέρυσι την «διέλυσε» με 4-0, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ, στο βράδυ που ο Μαρκ Κουκουρέγια σημείωσε το μοναδικό γκολ που έχει σημειώσει μέχρι και σήμερα σε επίπεδο Premier League.

Το ματς οδηγούνταν στη «λευκή» ισοπαλία, αλλά το λάθος του Λουκ Σο έδωσε τη δυνατότητα στη Μπράιτον να ορίζει την τύχη της. Ένα… πέναλτι μακριά από την ιστορία. Ο ΜακΆλιστερ ευστοχεί και η Μπράιτον για πρώτη φορά στα 125 χρόνια ρεαλιστικής υπόστασής της, κερδίζει δύο φορές στην ίδια σεζόν για το πρωτάθλημα, τους «κόκκινους διαβόλους».

Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα της Premier League, στο «Ολντ Τράφορντ». Σε ένα γήπεδο που δεν είχε κερδίσει ποτέ, αλλά πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία με 2-1. Ο ΜακΆλιστερ αποτέλεσε τον πρώτο που σκόραρε στην εποχή του Έρικ Τεν Χαγκ για την αντίπαλό της και η Μπράιτον ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, με τον Πότερ στον πάγκο.

 

Για να φτάσουμε ένα μήνα και… λιγότερο πριν από το τέλος και η ιστορία να επαναληφθεί. Με διαφορετικό «μαέστρο». Με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι αυτή την φορά στον πάγκο, στην 3η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, με τους «γλάρους» να μην έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται από παίκτη της… Γιουνάιτεντ!

Νέα νίκη, με 1-0 αυτή τη φορά και η Μπράιτον τα κατάφερε. Είναι η μοναδική ομάδα φέτος που κέρδισε μέσα – έξω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και δεν θα υπάρξει άλλη, καθώς από τα εναπομείναντα ματς της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ, ουδείς την κέρδισε στον πρώτο γύρο. Πολύ σπουδαίος σύλλογος οι «γλάροι»!

 

Δημήτρης Μανάκος