Όλα τα σενάρια ανόδου πριν την τελευταία αγωνιστική της Championship!

Η Championship ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (08/04) και το England365 σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια που μπορεί να προκύψουν στη «μάχη» για την είσοδο στα πλέι-οφ, στο δρόμο για τα «μεγάλα σαλόνια» της Premier League.



Όλα τα σενάρια ανόδου πριν την τελευταία αγωνιστική της Championship!

Όλα τα καλά δυστυχώς, κάποια στιγμή τελειώνουν και αυτό ισχύει και για τη φετινή Championship. Μία σεζόν που δημιούργησε μεγάλους πρωταγωνιστές, που ανυπομονούμε να τους δούμε να αγωνίζονται στην Premier League, τρομερά στιγμιότυπα, υπέροχα γκολ, δράμα και θέαμα.

Μπαίνοντας στην τελευταία στροφή, η Μπέρνλι και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχουν ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή τους στη κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, τη στιγμή που η παρουσία των Λούτον και Μίντλεσμπρο στα πλέι-οφ ανόδου, είναι δεδομένη. Ταυτόχρονα, Ρέντινγκ, Μπλάκπουλ και Γουίγκαν έχουν ήδη υποβιβαστεί και θα αγωνίζονται του χρόνου στη League One. 

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πέντε ομάδες που διεκδικούν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τα πλέι-οφ και που προσπαθούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, να αγωνιστούν δηλαδή του χρόνου στη Premier League. Έτσι, το England365 σας παραθέτει τι ακριβώς χρειάζεται κάθε ομάδα για να τα καταφέρει.

Πλέι-Οφ

Τα τέσσερα ζευγάρια των πέντε ομάδων:

Μίντλεσμπρο – Κόβεντρι

Μίλγουολ – Μπλάκμπερν

Πρέστον – Σάντερλαντ

Σουόνσι – Γουέστ Μπρομ

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και το δεύτερο η καλύτερη επίθεση.

Κόβεντρι (69β, +12)

«Κρατάει» τη τύχη στα… χέρια της, αφού είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να προκριθεί στα πλέι-οφ με κάθε αποτέλεσμα. Με νίκη θα τερματίσει 5η και θα αντιμετωπίσει τη Μίντλεσμπρο εκ νέου στα ημιτελικά, ενώ με ισοπαλία 6η, εφόσον κερδίσει η Μίλγουολ. Τότε, θα κοντραριστεί με την Λούτον στον δρόμο προς το «Γουέμπλεϊ».

Αν ηττηθεί, όμως, το πράγμα περιπλέκεται, καθώς η διαφορά τερμάτων θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε κάθε πιθανό σενάριο. Για να μείνει εκτός 6άδας, πρέπει τουλάχιστον δύο εκ των Μίλγουολ, Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρομ να κερδίσουν. Εφόσον μία από αυτές είναι η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, πρέπει να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων από την Κόβεντρι.

Μίλγουολ (68β, +8)

Πρέπει να επικρατήσει στο «εξάποντο» ματς της Μπλάκμπερν, για να μην μπλέξει και να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ. Εάν το παιχνίδι έρθει ισόπαλο, χρειάζεται να μην κερδίσουν η Σάντερλαντ και η Γουέστ Μπρομ για να μπει στην 6άδα. Διαφορετικά, μένει και μαθηματικά εκτός, καθώς θα είναι από κάτω σε οποιαδήποτε ισοβαθμία προκύψει.

Σάντερλαντ (66β, +10)

Από εδώ και έπειτα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Η ίδια πρέπει να νικήσει εκτός έδρας την Πρέστον και, για να προκριθεί, θα περιμένει είτε ήττα της Κόβεντρι, αφού θα υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία, είτε να μην κερδίσει η Μίλγουολ.

Ταυτόχρονα, θα έχει το μυαλό της και στο ματς της Γουέστ Μπρομ, γιατί εάν εκείνη πάρει το τρίποντο και καλύψει τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων μεταξύ τους (έχει καλύτερη επίθεση η Σάντερλαντ), τότε θα της «φάει» τη θέση.

Γουέστ Μπρομ (66β, +7)

Μονόδρομος και για εκείνη η νίκη. Την ίδια στιγμή, έχει ανάγκη από ευνοϊκά αποτελέσματα για να βρεθεί εντός 6άδας, με δύο πιθανά σενάρια να υπάρχουν. Στο ένα, πρέπει να μην κερδίσει ούτε η Μίλγουολ αλλά ούτε και η Σάντερλαντ (με την δεύτερη, ακόμα και αν κερδίσει, μπορεί να την προσπεράσει αν η Γουέστ Μπρομ νικήσει με τέσσερα γκολ παραπάνω, π.χ. 5-1 και 1-0 κ.ο.κ.)

Στο άλλο, ισχύει ακριβώς το ίδιο για την Σάντερλαντ και, μαζί με αυτό, είτε να ηττηθεί και η Κόβεντρι και η Μίλγουολ, είτε να χάσει μόνο η πρώτη και να καλύψει τη διαφορά των πέντε γκολ μεταξύ τους.

Μπλάκμπερν (66β, -3):

Το ότι διαθέτει μακράν τη χειρότερη διαφορά τερμάτων, της δίνει μονάχα ένα σενάριο πρόκρισης. «Διπλό» στην έδρα της Μίλγουολ και να μην κερδίσουν η Γουέστ Μπρομ και η Σάντερλαντ. Υπάρχει και ένας… ακραίος τρόπος για να μπει στα πλέι-οφ, αλλά είναι επί της ουσίας ακατόρθωτος, αφού θα απαιτούσε νίκη με το ελάχιστο σκορ του 10-0 επί της αντιπάλου της!

Το πρόγραμμα της 46ης αγωνιστικής:

Δευτέρα (08/05, 17:00)

Μπέρμιγχαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Χάντερσφιλντ – Ρέντινγκ

Λούτον – Χαλ

Μίντλεσμπρο – Κόβεντρι

Μίλγουολ – Μπλάκμπερν

Νόριτς – Μπλάκπουλ

Πρέστον  - Σάντερλαντ

ΚΠΡ – Μπρίστολ Σίτι

Γουότφορντ – Στόουκ

Γουίγκαν – Ρόδεραμ

Μπέρνλι – Κάρντιφ

Σουόνσι – Γουέστ Μπρομ

Χρήστος Σκούρας