Τα δεδομένα στην «μάχη» για Ευρώπη: Από το σερί της Λίβερπουλ στη… σίγουρη Νιούκαστλ και την «ακραία» Μπράιτον!

Η αγωνία και το ενδιαφέρον στη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια παραμένουν αμείωτα και το England365 σας παρουσιάζει την αγωνιστική κατάσταση και το πρόγραμμα των έξι διεκδικητών. Από την ασταμάτητη Λίβερπουλ και την επίμονη Μπράιτον, έως την ασταθή Γιουνάιτεντ και την Νιούκαστλ που θα κάνει... ταξίδι στα αστέρια!



Τα δεδομένα στην «μάχη» για Ευρώπη: Από το σερί της Λίβερπουλ στη… σίγουρη Νιούκαστλ και την «ακραία» Μπράιτον!

Τεράστιες νίκες με 1-0 για Μπράιτον (04/05) και Λίβερπουλ (03/05), απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φούλαμ αντίστοιχα, που μπέρδεψαν για τα καλά το… κουβάρι, στη «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Έτσι, το England365 αναλαμβάνει να το… ξετυλίξει και σας παρουσιάζει το τι να περιμένουμε, μέχρι και την ολοκλήρωση της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ έχουν ήδη εξασφαλίσει τη παρουσία τους στους ομίλους του Champions League, με τους Λονδρέζους να επιστρέφουν στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά από επτά χρόνια απουσίας. Τον ίδιο στόχο έχει και η Νιούκαστλ, η οποία έχει να βρεθεί εκεί από τη σεζόν 2002/03.

Το πρόγραμμα της δεν είναι και το πιο ιδανικό, αφού έχει αναμετρήσεις με τους «κανονιέρηδες», την Μπράιτον και την Τσέλσι, ωστόσο, χρειάζεται οκτώ βαθμούς στα τελευταία της πέντε παιχνίδια για να εξασφαλίσει θέση στην 4άδα (ακόμη και αν οι «γλάροι» κερδίσουν όλες τις αναμετρήσεις τους). Στοχεύει να εκμεταλλευτεί την εκπληκτική της κατάσταση, καθώς μετράει οκτώ νίκες στα εννέα πιο πρόσφατα της ματς.

Η παρουσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο επόμενο Champions League, θεωρούνταν σχεδόν δεδομένη, η ισοπαλία όμως με την Τότεναμ και η ήττα στο 90+9’ από την Μπράιτον, την έχουν φέρει σε μία δύσκολη θέση. Έχει τρία παιχνίδια στο «Ολντ Τράφορντ» και «κρατάει» την τύχη στα χέρια της. Θέλει 10 βαθμούς σε πέντε αναμετρήσεις, για να μην ασχοληθεί καθόλου με τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Οι πέντε διαδοχικές νίκες της Λίβερπουλ και η προσπάθεια της να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα, θυμίζουν την προπέρσινη σεζόν. Εκεί, κέρδισε επτά από τα εννέα τελευταία της παιχνίδια και μπήκε στην 4άδα. Αυτά που της απομένουν είναι τα πιο εύκολα, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά και να καταφέρει να κάνει το 9x9, δεν είναι σίγουρο ότι θα τερματίσει στη 4η θέση.

Ρόλο ρυθμιστή, και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και στον τίτλο, θα παίξει η Μπράιτον, με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να αντιμετωπίζει τις Άρσεναλ και Σίτι, αλλά και τις Νιούκαστλ και Βίλα. «Χρωστάει» τα περισσότερα παιχνίδια, και έχει την δυνατότητα, εάν τα κερδίσει, να βρεθεί πάνω από τους «κόκκινους» και να ελπίζει σε δύο «γκέλες» της Γιουνάιτεντ για να εισέλθει στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κατάταξης.

Πιο δύσκολο είναι το έργο για την Τότεναμ, αφού μετά τα τέσσερα ανεπιτυχή της αποτελέσματα, ακολουθούν ισάριθμες απαιτητικές αναμετρήσεις. Την κούρσα του Champions League είναι αδύνατον να την προλάβει και εάν δεν φύγει με το τρίποντο από το «Βίλα Παρκ» (13/05), οι πιθανότητες της να βγει Ευρώπη, λογικά επίσης θα εξανεμισθούν.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έχει εκτός αυτού, άλλα δύο σπουδαία ματς για να καταφέρει να πάρει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για του χρόνου. Τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπράιτον, ενώ την προηγούμενη φιλοξενείται από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Προτού χάσει από την Γιουνάιτεντ (1-0, 30/04), ήταν αήττητη σε 10 σερί αναμετρήσεις.

Μαθηματικές ελπίδες έχει και η Μπρέντφορντ, το πρόγραμμα της οποίας όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο, με τρία παιχνίδια απέναντι σε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ.

Αρκετά «εξάποντα» παιχνίδια μεταξύ των ομάδων συνεπώς, τα οποία, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα κρίνουν το ποιος θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, ποιος θα... ταξιδέψει στα αστέρια και ποιος θα μείνει σπίτι του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων:

Νιούκαστλ

07/05 – Άρσεναλ (Εντός)

13/05 – Λιντς (Εκτός)

18/05 – Μπράιτον (Εντός)

22/05 – Λέστερ (Εντός)

28/05 – Τσέλσι (Εκτός)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

07/05 – Γουέστ Χαμ (Εκτός)

13/05 – Γουλβς (Εντός)

20/05 – Μπόρνμουθ (Εκτός)

25/05 – Τσέλσι (Εντός)

28/05 – Φούλαμ (Εντός)

Λίβερπουλ

06/05 – Μπρέντφορντ (Εντός)

15/05 – Λέστερ (Εκτός)

20/05 – Άστον Βίλα (Εντός)

28/05 – Σαουθάμπτον (Εκτός)

Μπράιτον

08/05 – Έβερτον (Εντός)

14/05 – Άρσεναλ (Εκτός)

18/05 – Νιούκαστλ (Εκτός)

21/05 – Σαουθάμπτον (Εντός)

24/05 – Μάντσεστερ Σίτι (Εντός)

28/05 – Άστον Βίλα (Εκτός)

Τότεναμ

06/05 – Κρίσταλ Πάλας (Εντός)

13/05 – Άστον Βίλα (Εκτός)

20/05 – Μπρέντφορντ (Εντός)

28/05 – Λιντς (Εκτός)

Άστον Βίλα

06/05 – Γουλβς (Εκτός)

13/05 – Τότεναμ (Εντός)

20/05 – Λίβερπουλ (Εκτός)

28/05 – Μπράιτον (Εντός)

Μπρέντφορντ

06/05 – Λίβερπουλ (Εκτός)

14/05 – Γουέστ Χαμ (Εντός)

20/05 – Τότεναμ (Εκτός)

28/05 – Μάντσεστερ Σίτι (Εντός)

Χρήστος Σκούρας