Έτσι έσωσε την Χάντερσφιλντ ο Γουόρνοκ

Όταν ανέλαβε, πήρε στα χέρια του μια ομάδα στον πάτο της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για ν’ αποφύγει το «παγόβουνο» και τον υποβιβασμό, οδηγώντας το «καράβι» σε πιο ήρεμα νερά. Κι όμως, ο Νιλ Γουόρνοκ το κατάφερε το βράδυ της Πέμπτης…  



Έτσι έσωσε την Χάντερσφιλντ ο Γουόρνοκ

Το 1-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε ήδη από καιρό πανηγυρίσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, επιβεβαίωσε την παραμονή της Χάντερσφιλντ στην Τσάμπιονσιπ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο κόσμος και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποθέωσαν τον Γουόρνοκ στο φινάλε της αναμέτρησης, του έκαναν guard of honor για να δεχθεί το χειροκρότημα και ο κόουτς με την μεγάλη ιστορία στους πάγκους, κατάφερε κάτι που πριν μερικούς μήνες φάνταζε αδύνατο.

Παρέλαβε τον σύλλογο τον Φλεβάρη, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Έκτοτε, μονάχα η Πρωταθλήτρια Μπέρνλι του Κομπανί, οι Κόβεντρι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Λούτον, συγκέντρωσαν περισσότερους βαθμούς από την Χάντερσφιλντ! Η αντεπίθεση ήταν διαρκείας και απέφερε καρπούς!

Ο υποβιβασμός αποφεύχθηκε μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν. Σε 14 παιχνίδια, σημειώθηκαν 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στα 74 του χρόνια, ο Νιλ Γουόρνοκ έκανε πάλι το θαύμα του. Και… περνάει η «μπογιά» του στο ποδόσφαιρο του 2023.  

 

 

Κώστας Ζάλιαρης