Ξανά στην κορυφή η Σίτι, ένα πέναλτι του Σαλάχ αρκούσε για τη Λίβερπουλ!

Σπουδαίες νίκες για διαφορετικούς λόγους πανηγύρισαν Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 3-0 της Γουέστ Χαμ και τους «κόκκινους» να χρειάζονται μία στιγμή για να πάρουν το τρίποντο στο «Άνφιλντ» επί της Φούλαμ (1-0). Στην κορυφή ξανά το σύνολο του Πεπ με νέο ρεκόρ του Χάαλαντ, πλησίασε στους τέσσερις την πεντάδα η ομάδα του Κλοπ, με δύο ματς περισσότερα.



Ξανά στην κορυφή η Σίτι, ένα πέναλτι του Σαλάχ αρκούσε για τη Λίβερπουλ!

Μπορεί η Γουέστ Χαμ να δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο τη Μάντσεστερ Σίτι, να χρειάστηκε και… τύχη, αλλά να κατάφερε να την κρατήσει στο «μηδέν», όμως οι «πολίτες» έδειχναν από την αρχή την διάθεση να διατηρήσουν την διαφορά από την Άρσεναλ, ακόμη και χωρίς τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στην αποστολή, για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση.

Απείλησαν στο ξεκίνημα με τον Μαχρέζ, αλλά ο Φαμπιάνσκι τον σταμάτησε στο 9ο λεπτό, για να φτάσουμε στο 30’ και να δούμε τον Τζακ Γκρίλις να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Το ίδιο συνέβη και με τον Ρόδρι, πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αλλά εν τέλει, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε με την έναρξη της επανάληψης. Η Σίτι βρήκε γκολ στην επιστροφή του Νέιθαν Άκε από τον στόπερ της, από στατική φάση, και παρότι επιχείρησε να διευρύνει άμεσα το προβάδισμά της, ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν ολοκλήρωσε ιδανικά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν σε δύο περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα, τα «σφυριά» ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, με τον Νορβηγό τελικά να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, σημειώνοντας το 35ο του τέρμα στην Premier League, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ και του Άντι Κόουλ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φόντεν στο 85’ και η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της Premier League, με ένα ματς λιγότερο από τους Λονδρέζους του Μικέλ Αρτέτα.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ έκανε τα απολύτως απαραίτητα και πανηγύρισε την 5η διαδοχική της νίκη σε επίπεδο Premier League. Φιλοξένησε τη Φούλαμ, είδε την αντίπαλό της να «πολιορκείται» στο πρώτο μέρος, αλλά να βρίσκει λύσεις, αλλά ένα «δώρο» του Ντιοπ, ήταν αρκετό για να πάρει προβάδισμα.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ευστόχησε στο πέναλτι του 38ου λεπτού και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία ναι μεν είχε την υπεροχή, αλλά δεν απείλησε περαιτέρω μέχρι και τη συμπλήρωση μίας ώρας.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό και οι γηπεδούχοι επέλεξαν να το διαχειριστούν, κάνοντας μία 3η συνεχόμενη νίκη στο «Άνφιλντ» και κρατώντας το «μηδέν», για πρώτη φορά μετά το 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δημήτρης Μανάκος