Φέρντιναντ και Τσεχ στο Hall of Fame: «Ας έπαιζα επαγγελματικά κι ας πέθαινα»! (vids)

Οι Ρίο Φέρντιναντ και Πετρ Τσεχ είδαν την Πρέμιερ Λιγκ και τον κόσμο ν’ αναγνωρίζει την προσφορά τους και έγιναν τα νέα μέλη του Hall of Fame της κορυφαίας Λίγκας! «Ας έπαιζα για ένα δευτερόλεπτο κι ας πέθαινα» δήλωσε ο άλλοτε αμυντικός της Γιουνάιτεντ.  



Φέρντιναντ και Τσεχ στο Hall of Fame: «Ας έπαιζα επαγγελματικά κι ας πέθαινα»! (vids)

To Hall of Fame υποδέχθηκε τα δύο νεότερα μέλη του, τα οποία είχαν κόκκινη και μπλε απόχρωση στα χρόνια της παρουσίας τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Φυσικά με όσα κατάφεραν, υπέγραψαν, ο καθένας από τον ρόλο του, την Πρέμιερ Λιγκ, με τους Φέρντιναντ και Τσεχ να βρίσκονται πλέον ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών, αφού ο κόσμος και η Λίγκα αναγνώρισαν τα κατορθώματά τους.

Ο Ρίο Φέρντιναντ σκεφτόταν πως «ας παίξω ένα δευτερόλεπτο ως επαγγελματίας και ας πεθάνω», για να φτάσει να έχει καταγράψει 687 ματς στην Πρέμιερ, 13 τέρματα, 12 ασίστ, 6 πρωταθλήματα, 2 Λιγκ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 4 Community Shields!

Από την πλευρά του, ο Πετρ Τσεχ λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν ποτέ από το αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας επιδείξει αξιοθαύμαστες επιδόσεις στην Τσέλσι και έχοντας κατακτήσει 4 φορές το «Χρυσό Γάντι». Φυσικά, ο σοβαρός τραυματισμός του στιγμάτισε την καριέρα του, αλλά ουδέποτε τον σταμάτησε! Ίσα – ίσα, έκανε… σήμα κατατεθέν του, την κάσκα.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης