Η Μπόρνμουθ που πήγαινε για… υποβιβασμό, έχει ίδιους βαθμούς και πιο πολλά γκολ από την Τσέλσι!

Ήταν το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Αυτό είναι δεδομένο. Πλέον όμως, με τις δύο συνεχόμενες νίκες της, η Μπόρνμουθ έχει φτάσει τους 39 βαθμούς και με δύο περισσότερα παιχνίδια από την Τσέλσι, έχει ακριβώς τους ίδιους πόντους με το «μπλε» και περισσότερα γκολ από εκείνη!  



Η Μπόρνμουθ που πήγαινε για… υποβιβασμό, έχει ίδιους βαθμούς και πιο πολλά γκολ από την Τσέλσι!

Όταν η Μπόρνμουθ επέστρεψε στην Premier League θεωρήθηκε προφανώς το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Ακούγεται και είναι πράγματι απόλυτα φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν διαθέτει το budget που έχουν οι υπόλοιποι, ενώ το ρόστερ της αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Ξεκίνησε άσχημα την σεζόν, διασύρθηκε από όλους τους «μεγάλους», με αποκορύφωμα το 9-0 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», άλλαξε προπονητή και σταδιακά άρχισε να βελτιώνει την εικόνα της.

Για να φτάσουμε στις αρχές Μαΐου και τα «κεράσια» να μετρούν δύο συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο Premier League, να έχουν συγκεντρώσει 39 βαθμούς σε 34 αναμετρήσεις να έχουν πάρει απόσταση 10 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, την οποία εν τέλει φαίνεται πως θα αποφύγουν πιο εύκολα από ό,τι και η ίδια η διοίκηση θα περίμενε.

Ο καλύτερος μήνας της Μπόρνμουθ ήταν ο Απρίλιος, με την ομάδα να κερδίζει πέντε ματς από τα επτά που έδωσε σε 30 ημέρες. Έπαιζε ανά ένα… τετραήμερο, κατέγραψε μόλις δύο ήττες και καμία ισοπαλία και επί της ουσίας, έσωσε την κατηγορία, με τη Νιούκαστλ, τη Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι μόνο οι ομάδες που έχουν καλύτερη συγκομιδή βαθμών στα πέντε τελευταία παιχνίδια!

Όσον αφορά το οξύμωρο της υπόθεσης; Η Τσέλσι με το… πολλαπλάσιο budget μετρά ακριβώς τους ίδιους βαθμούς με τα «κεράσια». Και αυτή… 39, την στιγμή που παρότι έχει και δύο ματς λιγότερα, έχει σκοράρει αθροιστικά και έξι φορές λιγότερες από τη Μπόρνμουθ.

Ναι, έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων, μιας και η ομάδα του ΜακΝίλι έχει δεχθεί 64 γκολ, αλλά ποιος θα το περίμενε πως θα φτάναμε ένα μήνα πριν το τέλος και η Μπόρνμουθ θα διεκδικούσε θέση ακόμη και πάνω από τους Λονδρέζους στην τελική κατάταξη;

Δημήτρης Μανάκος