Το θρίλερ της παραμονής θα συνεχιστεί και μετά την ματσάρα!

Το ένστικτο της επιβίωσης πλημμύρισε τις Έβερτον και Λέστερ που έπαιξαν ένα απίθανο ματς, αλλά τελικά πήραν μονάχα από έναν βαθμό με το τελικό 2-2 στο King Power Stadium. Καθοριστικό χαμένο πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους μετά την προσωρινή ανατροπή για τις «αλεπούδες», Πίκφορντ και Ίβερσεν έπαιξαν ρόλο και το θρίλερ για την επιβίωση καλά κρατεί!  



Το θρίλερ της παραμονής θα συνεχιστεί και μετά την ματσάρα!

Ο Κάλβερτ – Λιούιν στο 15ο λεπτό, λίγο μετά την εκπληκτική επέμβαση του Ίβερσεν σε προσπάθεια του Ιγουόμπι, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έγραψε το 1-0 για την Έβερτον που μέχρι εκείνο το σημείο είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λέστερ κατάφερε ν' αντιδράσει από στατική φάση κι έτσι στο 22' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και μια πρώτη κεφαλιά του Φαές, ο Σογιούντσου με το πρώτο του γκολ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ ισοφάρισε για τις «αλεπούδες».

Αμέσως το σύνολο του Ντιν Σμιθ αναθάρρησε και από λάθος του Ιγουόμπι στο χώρο του κέντρου, ο Μάντισον έβγαλε τον Βάρντι απέναντι από τον Πίκφορντ, ο Άγγλος στράικερ πέρασε τον συμπατριώτη του και πλάσαρε για την ανατροπή και το 2-1! Τα «ζαχαρωτά» βγήκαν αμέσως στην επίθεση για να βρουν την απάντηση στο come-back των αντιπάλων τους και αυτό που συνέβη στο 43ο λεπτό ήταν αδιανόητο!

Ο Κάλβερτ – Λιούιν με όλη την εστία στο έλεός του από γύρισμα που του έγινε από αριστερά κατάφερε να μην σκοράρει και να σπρώξει απλά την μπάλα στον Ίβερσεν, ενώ, στην εξέλιξη της φάσης από την απομάκρυνση της μπάλας, ο Βάρντι «χόρεψε» τον Κιν, αλλά η λόμπα του πάνω από τον Πίκφορντ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Κόουλμαν αποχώρησε με σοβαρό τραυματισμό στο δεξί πόδι έπειτα από σύγκρουση με τον Σουμαρέ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Έβερτον απέφυγε το νέο «χαστούκι».

Η Λέστερ κέρδισε πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Κιν σε γύρισμα του Μπαρνς, αλλά ο Πίκφορντ έμεινε στο κέντρο και απέκρουσε την εκτέλεση του Μάντισον για να κρατήσει την ομάδα του Ντάις στο ματς! Ο Άγγλος πορτιέρο στην έναρξη του δευτέρου μέρους έβλεπε τον συνάδελφό του στην απέναντι εστία ν' αντιστέκεται, αλλά τελικά στο 54ο λεπτό από κεφαλιά – απομάκρυνση του Φαές, ο Ιγουόμπι από την περιοχή με μονοκόματο τελείωμα έγραψε το 2-2.

Το ματς συνέχισε να είναι συναρπαστικό! Η Λέστερ ξαναπάτησε γκάζι μετά την ισοφάριση, ο Ταρκόφσκι έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή μια κεφαλιά του Βάρντι, αλλά πλέον τα καρέ των «ζαχαρωτών» δέχονταν... πολιορκία. Οι καλές φάσεις συνέβαιναν εκατέρωθεν, ειδικά όταν το παιχνίδι αποκτούσε ταχύτητα και στο 80' ο Πίκφορντ έκανε τον σταυρό του που γλίτωσε το γκολ στην γκάφα που έκανε και από την οποία ο Βάρντι από μεγάλη απόσταση με κενή εστία σούταρε άουτ. Ο Ίβερσεν στο 86' έδιωξε εντυπωσιακά ένα αριστερό σουτ του Ντουκουρέ και το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος για να συνεχίσει την κατάσταση άγχους για τις δύο ομάδες στην «ουρά». 

Κώστας Ζάλιαρης