Ο Χότζον έχει περισσότερες νίκες στον Απρίλιο, απ’ όσες ο Λάμπαρντ στη χρονιά!

Από την Τσέλσι πηγάζουν αρνητικά στατιστικά ακόμα και αν... δεν αγωνίζεται. Και αυτό διότι, ο Ρόι Χότζον έχει, πλέον, παραπάνω νίκες μέσα στον τέταρτο μήνα του χρόνου, απ’ ότι ο Φρανκ Λάμπαρντ σε όλη τη σεζόν και ας έδωσε το πρώτο του παιχνίδι την… Πρωταπριλιά!  



Ο Χότζον έχει περισσότερες νίκες στον Απρίλιο, απ’ όσες ο Λάμπαρντ στη χρονιά!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο Απρίλιος του Χότζον είναι πιο… πετυχημένος απ’ ότι η έως τώρα σεζόν του Λάμπαρντ, σε επίδοση νικών, στο σύνολο της θητείας του σε Έβερτον και Τσέλσι. Ο 75χρονος τεχνικός αντικατέστησε τον Πατρίκ Βιεϊρά στην Κρίσταλ Πάλας, στα τέλη Μάρτη και ο απολογισμός του έκτοτε είναι εξαιρετικός.

Μετά και την νίκη επί της Γουέστ Χαμ (29/04), έφτασε τις τέσσερις σε έξι αναμετρήσεις, ενώ έχει ηττηθεί μόλις μία φορά. Αντιθέτως, ο θρύλος της Τσέλσι έχει μόλις τρία τρίποντα σε όλη τη σεζόν, παρ' ότι έχει δώσει 17 ματς παραπάνω συγκριτικά με τον πρώην προπονητή του στην εθνική Αγγλίας.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα «ζαχαρωτά» οδήγησαν στο «διαζύγιο» μετά από 20 παιχνίδια, προκειμένου ν' αποφευχθεί ο υποβιβασμός, αφού είχε πάρει μόλις τρεις νίκες. Του δόθηκε η ευθύνη να αναλάβει τους «μπλε» μέχρι το τέλος της χρονιάς, ωστόσο, έως τώρα, σε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετράει ισάριθμες ήττες.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Λάμπαρντ σε 23 αναμετρήσεις στη φετινή Premier League, έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μόλις τρεις φορές, ενώ ο Χότζον σε έξι ματς το έχει κάνει τέσσερις φορές! Οι «αετοί», απ’ όταν τους ανέλαβε, έχουν απολογισμό τερμάτων 13-7, τη στιγμή που στα τελευταία έξι παιχνίδια με τον Βιεϊρά στην άκρη του πάγκου, είχαν σκοράρει μόλις δύο φορές και είχαν δεχθεί οκτώ τέρματα.

 

 

Χρήστος Σκούρας