Το ΜΑΤΣ της σεζόν: Πρώτα την «διέλυσε», μετά… ισοφαρίστηκε και τελικά την κέρδισε με τον Ζότα! (vids)

Εκπληκτικό παιχνίδι, ακόμη ένα ματς που τα είχε όλα στην φετινή Premier League. Εκπληκτική Λίβερπουλ στο πρώτο τέταρτο, Τότεναμ υπό… διάλυση, κόσμος να αποχωρεί και μετά… αναγέννηση των Λονδρέζων. Μείωσαν, είχαν δύο δοκάρια στην ίδια φάση, ισοφάρισαν σε 3-3 με τον Ριτσάρλισον και τελικά έχασαν από τον Ντιόγο Ζότα, με το τελικό 4-3 να φέρνει τους «κόκκινους» στην 5η θέση της βαθμολογίας. Πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ ο Σαλάχ, δεύτερος ιστορικά στην Premier League ο Χάρι Κέιν.  



Το ΜΑΤΣ της σεζόν: Πρώτα την «διέλυσε», μετά… ισοφαρίστηκε και τελικά την κέρδισε με τον Ζότα! (vids)

Ήταν ντέρμπι. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Πως θα παρακολουθούσαμε ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ, αλλά για να είμαστε ακριβείς, στο πρώτο 15άλεπτο της συνάντησης, είδαμε απλά μία κόκκινη «καταιγίδα» και μία λονδρέζικη πανωλεθρία.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε στο «Άνφιλντ» για να θυμίσει στην Τότεναμ πως όσα έλαβαν χώρα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» δεν ήταν… τυχαία. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Αλεξάντερ Άρνολντ «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Κέρτις Τζόουνς και αυτός έκανε το 1-0.

Με το ρολόι να δείχνει… 5’, η Τότεναμ είδε και πάλι την εστία της να παραβιάζεται, αυτή την φορά από τον Λουίς Ντίας, ο οποίος επέστρεψε ξανά στα γκολ, κάνοντας το 2-0 από κοντά.

Στο 13’ ο Έλιοτ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ρομέρο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετουσίωσε σε γκολ την ευκαιρία που του δόθηκε. Η Λίβερπουλ έφτασε στο… 3-0, ο Αιγύπτιος έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της και οι φίλοι των φιλοξενούμενων αποχωρούσαν από το γήπεδο, πριν καν συμπληρώσουμε το πρώτο τέταρτο.

Το «σοκ» ήταν μεγάλο για την ομάδα του Ράιαν Μέισον, η οποία δεχόταν για 3ο διαδοχικό παιχνίδι γκολ στα πρώτα επτά λεπτά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, έκανε την εμφάνισή της κάποια αντίδραση.

Στο 37ο λεπτό, ο Σον νίκησε τον Άλισον αλλά όχι τον Φαν Ντάικ, με τον αρχηγό της Λίβερπουλ να αποκρούει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή, αλλά ο Χάρι Κέιν 40’ τους κέρδισε… όλους.

Μείωσε από κοντά, έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, μαζί με τον Γουέιν Ρούνεϊ και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Όλα μάλιστα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά 60 δευτερόλεπτα μετά, αν ο Κουλουσέφσκι έκανε το 3-2, σε τετ-α-τετ με τον Άλισον, παρότι καθυστέρησε χαρακτηριστικά να τελειώσει τη φάση.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Λονδρέζοι ήταν ξανά καλύτεροι, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία τους έλαβε χώρα στο 52΄. Αρχικά ο Σον σημάδεψε το αριστερό, κάθετο δοκάρι του Άλισον, με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, η φάση συνεχίστηκε και ήρθε η σειρά του Ρομέρο να μην πανηγυρίσει.

Υπέροχη σέντρα του Χάρι Κέιν και νέο δοκάρι, αυτή την φορά με τον Αργεντινό στόπερ, με τη μπάλα να καταλήγει αργά και βασανιστικά στο δεξί δοκάρι του Άλισον αυτή την φορά.

Κάποια στιγμή η μπάλα θα της έκανε όμως το χατίρι και η εν λόγω στιγμή ήρθε στο 77’. Γκολ ο Σον, είχαμε ξανά παιχνίδι, αλλά ποιος θα μπορούσε να περιμένει αυτό που συνέβη;

Ο Ριτσάρλισον ισοφάρισε στο 93’, αλλά ούτε το πρώτο του γκολ στην σεζόν ήταν αρκετό. Ο Ζότα έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους 1,5 λεπτό μετά και η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-3, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας!

Δημήτρης Μανάκος