Από σέντερ φορ μέχρι στόπερ με… ανάποδο πόδι: Μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει ο Γκρος στη Μπράιτον!

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Μπράιτον στην εκπληκτική σεζόν που διανύει, είναι αναμφίβολα ο Πασκάλ Γκρος. Ένας πραγματικός πολυθεσίτης, που πραγματικά, μόνο… τερματοφύλακας δεν έχει παίξει ακόμη στην ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.  



Από σέντερ φορ μέχρι στόπερ με… ανάποδο πόδι: Μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει ο Γκρος στη Μπράιτον!

Πρόκειται δεδομένα για έναν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Έναν εκπληκτικό παίκτη, με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ο οποίος έχει φροντίσει να αποδείξει κατά βάση φέτος, σε ολόκληρη την Premier League, πως δεν χρειάζεται πάντα να είσαι ο πιο δυνατός ή πιο ταχυδυναμικός για να ξεχωρίσεις, αλλά αρκεί να είσαι πιο… οξυδερκής από τους υπόλοιπους.

Ο Πασκάλ Γκρος της Μπράιτον είναι ο ορισμός του ποδοσφαιριστή που παίζει με το μυαλό του. Έχει εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, έχει στο ρεπερτόριό του τόσο το γκολ, όσο και την ασίστ, αλλά πολύ δε περισσότερο, μπορεί να καλύψει κάθε θέση που θα του ζητηθεί.

Το είχαμε δει και με τον Γκρέιαμ Πότερ, αλλά πλέον το επιβεβαιώνει και ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Αρκεί μόνο να δούμε πού έχει αγωνιστεί στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ξεκίνησε την σεζόν ως «οκτάρι», πίσω από ΜακΆλιστερ και Τροσάρ, εξελίχθηκε σε «10άρι», κάλυψε τον Καϊσέδο ως «εξάρι», όποτε χρειάστηκε, έπαιξε δεξί μπακ στον ημιτελικό του FA Cup κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εν συνεχεία επέστρεψε στην θέση του απέναντι στην Γουλβς.

Ποια είναι αυτή; Στο κέντρο του γηπέδου, από το οποίο ο Γκρος αρέσκεται να ξεκινά τις προσπάθειές του. Υπό αυτές τις συνθήκες κατέγραψε δύο γκολ και μία ασίστ κόντρα στους «λύκους» και πλέον, την τελευταία πενταετία, μόνο ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει δώσει την πάσα που κατέληξε σε γκολ περισσότερο από αυτόν.

 

 

 

Ο ορισμός του «εργαλείου», για έναν ποδοσφαιριστή που όπως βλέπετε παραπάνω, μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει. Διότι έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, σε όλες του κέντρου, ως δεξί και αριστερό μπακ, ως αριστερό στόπερ και εκκρεμεί ο κεντρικός αμυντικός από την δεξιά πλευρά και ο… γκολκίπερ. Σε αυτή την φάση να θυμίσουμε πως ο Γκρος έχει ανανεώσει με τη Μπράιτον. Υπάρχει χρόνος…

Δημήτρης Μανάκος