Συνταγή επιβίωσης από Χότζον, ασταμάτητοι μπελάδες για Γουέστ Χαμ

Ακόμα μια νίκη, 40 βαθμοί στο σακούλι και η λέξη σιγουριά αρχίζει ν' ακούγεται όλο και περισσότερο στην Κρίσταλ Πάλας! Οι «αετοί» του Χότζον έφτασαν στο 4-3 επί της Γουέστ Χαμ σε ένα απίθανο ματς, με τα «σφυριά» να διατηρούνται εν μέσω αγωνίας και κινδύνων...  



Συνταγή επιβίωσης από Χότζον, ασταμάτητοι μπελάδες για Γουέστ Χαμ

Δεν μπορείς εύκολα να σκεφτείς ότι θα υπήρχε άνθρωπος που να πιστέψει ότι η Πάλας με τον Χότζον, όταν πλέον έγινε η αλλαγή προπονητή στην ομάδα, θα μπορούσε να φτάσει στους 40 βαθμούς πιο γρήγορα από την Τσέλσι. Κι όμως έγινε!

Το αμείλικτο σύνολο του άλλοτε ομοσπονδιακού προπονητή βρέθηκε σε εξαιρετικό μεσημέρι και «κατασπάραξε» την Γουέστ Χαμ, παρά το γεγονός πως τα «σφυριά» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Σε ένα τρελό πρώτο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές των Χότζον και Μόγιες ουσιαστικά απέτισαν φόρο τιμής στις δυνατότητες των δύο προπονητών και στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκε ωραίο ποδόσφαιρο και πολλά γκολ.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Σούτσεκ έγινε αποδέκτης κακής απομάκρυνσης της μπάλας από την άμυνα της Πάλας μετά από κόρνερ για να σουτάρει δυνατά και να γράψει το 1-0. Οι «αετοί» αντεπιτέθηκαν, ισοφάρισαν στο 15' με το χαμηλό σουτ του Αγιού μετά από κάθετη του Ολίσε, έπειτα ο Ζαχά κατάφερε φτάσει σε ένα γύρισμα στην περιοχή της Γουέστ Χαμ και στην επιστροφή του μετά από τέσσερα ματς να χριστεί σκόρερ, ενώ, στο 30' ο Σλουπ από τραγικό λάθος του Σούτσεκ έγραψε το 3-1!

Η Γουέστ Χαμ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες και έπρεπε να κυνηγήσει το ματς, με τον Αντόνιο με κοντινή κεφαλιά στο 35ο λεπτό να ξαναδίνει ελπίδα στην ομάδα του μειώνοντας σε 3-2. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η κατάσταση έγινε ξανά πανηγυρική στο Selhurst Park, με τον Έζε να κερδίσει πέναλτι από τον Αγκέρ που φάνηκε να τον κρατάει ελάχιστα και ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα για το 4-1 στο 66'.

Ο θύτης της συγκεκριμένης φάσης θα λυτρωνόταν προσωπικά και θα έδινε νέα ώθηση στην ομάδα του στο 73' μειώνοντας με κεφαλιά σε 4-3 από το δεύτερο δοκάρι, ξανά από κεφαλιά πάσα του Σούτσεκ, όπως το είχε κάνει εκείνος και στο δεύτερο γκολ των «σφυριών» στο φινάλε του πρώτου μέρους! Η αναμέτρηση ήταν εντυπωσιακή, ο Χότζον καταλάβαινε ότι δεν θα μπορούσε να είναι απόλυτα ήρεμος από τη στιγμή που η Γουέστ Χαμ έβρισκε τρόπους να τον κρατήσει ανήσυχο κυνηγώντας το παιχνίδι, ο Μόγιες φυσικά ήταν πολύ περισσότερο προβληματισμένος με δεδομένη την βαθμολογική θέση της δικής του ομάδας, όμως το σφύριγμα της λήξης επιβεβαίωσε την 4η νίκη της Πάλας σε 6 ματς με τον Χότζον στην τεχνική ηγεσία.

Κώστας Ζάλιαρης