Απίθανη Πάλας: Τριάντα χρόνια Premier League, 155 εντός έδρας ματς το Σάββατο και 1η φορά πέντε γκολ στο ημίχρονο!

Δεν είχε συμβεί ποτέ. Δεν είχε βιώσει ποτέ στο «σπίτι» της κάτι ανάλογο. Η Κρίσταλ Πάλας για πρώτη φορά στην ιστορία της στο «Σέλχαρστ Παρκ» μετά από 155 ματς, είδε σαββατιάτικη αναμέτρησή της να έχει πέντε γκολ στο ημίχρονο. Απίθανο…



 Απίθανη Πάλας: Τριάντα χρόνια Premier League, 155 εντός έδρας ματς το Σάββατο και 1η φορά πέντε γκολ στο ημίχρονο!

Έχει παίξει 155 φορές Σάββατο σε επίπεδο Premier League. Εντός έδρας. Ανεξάρτητα από τον αριθμό της αγωνιστικής ή την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης, η Κρίσταλ Πάλας έχει υποδεχθεί σε 155 διαφορετικές περιπτώσεις συλλόγους στο «σπίτι» της, κατά την διάρκεια της προ τελευταίας ημέρας της εβδομάδας.

Δεν θα κοιτάξουμε τα αποτελέσματά της. Αν δηλαδή κέρδισε ή αν έχασε. Αλλά με αφορμή το απίθανο 3-2 με τη Γουέστ Χαμ στο ημίχρονο, μπήκαμε στην διαδικασία να αναζητήσουμε πότε ήταν η τελευταία φορά που οι «αετοί» είδαν υπό αυτές τις προϋποθέσεις (εντός έδρας ματς Σαββάτου στην Premier League), πέντε γκολ αθροιστικά, ανεξάρτητα από το πόσα σκόραραν.

Και όμως, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά και έμελλε και αυτό να λάβει χώρα υπό τις οδηγίες του Ρόι Χότζον. Ο έμπειρος προπονητής είδε την ομάδα του να ανατρέπει το προβάδισμα της Γουέστ Χαμ, να κάνει το ματς 3-1, με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ, αλλά να «λαβώνεται» από στατική φάση και να οδηγείται στα αποδυτήρια με το υπέρ του 3-2.

Για πρώτη φορά λοιπόν στην ιστορία της Premier League, ημίχρονο στο «Σέλχαρστ Παρκ», Σάββατο, τελειώνει με πέντε γκολ… Ρεκόρ, ρεκόρ και ξανά ρεκόρ για τους «αετούς», μετά την αποχώρηση του Πατρίκ Βιεϊρά.

Δημήτρης Μανάκος