Ακατανόητο: Η ασίστ της χρονιάς του Ίσακ… δεν καταλογίζεται ως τέτοια! (vid)

Για ακατανόητο λόγο και από μια μικρή επαφή, ο Αλεξάντερ Ίσακ δεν πιστώθηκε από την στατιστική υπηρεσία την τρομερή ασίστ που έβγαλε, στη νίκη της Νιούκαστλ απέναντι στην Έβερτον (4-1, 27/04), έχοντας... χορέψει την ομάδα του Ντάις!   



Ακατανόητο: Η ασίστ της χρονιάς του Ίσακ… δεν καταλογίζεται ως τέτοια! (vid)

Η κούρσα του Ίσακ ήταν απίστευτη και «πάγωσε» για τα καλά το «Γκούντισον Παρκ». Ξεκίνησε με τη μπάλα στα πόδια λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή και την κουβάλησε μέχρι το σημαιάκι του κόρνερ. Από εκεί, απέφυγε δύο αντιπάλους με εντυπωσιακό τρόπο και βρέθηκε ανενόχλητος εντός της μεγάλης περιοχής.

Προσπέρασε σαν… σταματημένο τον Μπεν Γκόντφρεϊ, γύρισε τη μπάλα προς το πίσω δοκάρι και αυτή κατέληξε στον Τζέικομπ Μέρφι, ο οποίος πλάσαρε προ κενής εστίας, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Στην πορεία της μεταβίβασής του, παρενέβη ο Τζέιμς Ταρκόφσκι και άλλαξε ελαφρώς την κατεύθυνση της μπαλιάς, δίχως όμως να επηρεάσει σημαντικά το που κατέληξε εκείνη.

Παρ’ όλα αυτά, η στατιστική υπηρεσία είχε αντίθετη άποψη και δεν του πίστωσε την ασίστ, η οποία θα ήταν η πρώτη του την φετινή σεζόν στη Premier League.

Συνεπώς, η καλύτερη τελική πάσα της χρονιάς, δεν μπορεί να λογιστεί ως τέτοια επισήμως. Για όλους εμάς, όμως, τους ποδοσφαιρόφιλους, θα την θυμόμαστε ως το καλύτερο «σερβίρισμα» της σεζόν. 

 

Χρήστος Σκούρας