Νότιγχαμ Φόρεστ: Ανάσα παραμονής με τρία γκολ μετά από 24 χρόνια!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε με 3-1 της Μπράιτον (26/04) και έκανε τεράστιο βήμα παραμονής, αφού πήρε τρίποντο μετά από 11 ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ τελευταία φορά που σκόραρε τρία γκολ σε έναν αγώνα Premier League, ήταν το 1999!  



Νότιγχαμ Φόρεστ: Ανάσα παραμονής με τρία γκολ μετά από 24 χρόνια!

Η κατάσταση είχε δυσκολέψει για την Νότιγχαμ, η οποία βρισκόταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο με την νίκη επί της Μπράιτον κατάφερε να βγει από αυτήν. Σε ένα δραματικό παιχνίδι, έχασε πέναλτι με τον Μπρέναν Τζόνσον στο 11’ και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Αυτό ήταν το πρώτο της «τρίποντο» μετά τις 5 Φεβρουαρίου, όπου στο ντεμπούτο του Κέιλορ Νάβας επικράτησε της Λιντς με 1-0, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ακολούθησαν 11 παιχνίδια χωρίς νίκη, ενώ οι τρεις ισοπαλίες που πήρε προήλθαν στην έδρα της, την οποία εκμεταλλεύτηκε εκ νέου την Τετάρτη.

 

 

Στο «Σίτι Γκράουντ» έχει μαζέψει 24 βαθμούς σε αυτήν την αγωνιστική περίοδο, από τους 30 που έχει συνολικά! Άρα, το 80% των βαθμών της έχουν έρθει εντός έδρας, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα του Στιβ Κούπερ για να παραμείνει στην κατηγορία.

Παράλληλα, σε ένα… ακραίο στατιστικό, η Νότιγχαμ σημείωσε τρία γκολ σε μία αναμέτρηση της Premier League για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια! Κάτι ανάλογο, είχε καταφέρει να πετύχει φέτος σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια της, αλλά στο Λιγκ Καπ, στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τη Γκρίμσμπι (3-0) και στη φάση των «16» απέναντι στη Μπλάκμπερν (4-1).

Τελευταία φορά, που το έκαναν αυτό οι «κόκκινοι» σε ένα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος, ήταν στις 13 Μαρτίου 1999, όταν και επικράτησαν με 3-1 εκτός έδρας της Γουίμπλεντον. Για να βρούμε την πιο πρόσφατη φορά στο «Σίτι Γκράουντ», πρέπει να γυρίσουμε ακόμα πιο πίσω και στον Μάιο του 1996, στη νίκη με 3-0 επί της ΚΠΡ.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτήν την εμφάνιση και το εν λόγω στατιστικό και να επιχειρήσει να συνεχίσει από εκεί απ’ όπου σταμάτησε, εφόσον θέλει να αγωνίζεται και του χρόνου στη Premier League…

Χρήστος Σκούρας