Η ιστορία επαναλήφθηκε 15 χρόνια μετά: Αρνητική επίδοση της Άρσεναλ, που θύμισε τον… Γκαλάς! (vid)

Πριν από 15 χρόνια, η Άρσεναλ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, πήγαινε για το πρωτάθλημα, αλλά οι τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες της, σε συνδυασμό με την ήττα από την Τσέλσι, δεν της το επέτρεψαν. Η ιστορία επαναλήφθηκε φέτος. Άπαντες μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Έτιχαντ», βρίσκονταν στο έδαφος. Όπως και τον Μάρτιο του 2008, ο Γουίλιαμ Γκαλάς μετά το 2-2 με τη Μπέρμιγχαμ εκτός έδρας!



Η ιστορία επαναλήφθηκε 15 χρόνια μετά: Αρνητική επίδοση της Άρσεναλ, που θύμισε τον… Γκαλάς! (vid)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως εξανεμίζονται οι ελπίδες της Άρσεναλ για την επιστροφή στην κορυφή της Premier League μετά από 19 χρόνια, με τους «κανονιέρηδες» να γίνονται η πρώτη ομάδα που δεν καταφέρνει να κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τα Χριστούγεννα.

Η αρχή έγινε στο ματς με τη Λίβερπουλ. Προβάδισμα με 2-0 μέσα στο «Άνφιλντ», τελικό αποτέλεσμα το 2-2, με τους Λονδρέζους να αισθάνονται και… τυχεροί που δεν ηττήθηκαν. Μεταβαίνουν εν συνεχεία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται και πάλι.

Μπροστά στο σκορ το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, με διαφορά δύο τερμάτων, από το 9ο λεπτό της συνάντησης, ξανά… 2-2.

Το κακό «τρίτωσε» στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον στο «Έμιρεϊτς». Εκεί που η «ουραγός» της Premier League αποτελεί την πρώτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος, που σκοράρει τρεις φορές στην έδρα του πρώτου. Το τελικό 3-3 «έσωσε» τον Αρτέτα, αλλά στο τέλος της ημέρας, ακόμη δύο πεταμένοι βαθμοί έκαναν την εμφάνισή τους.

Και φτάνουμε στο τέταρτο παιχνίδι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου οι «κανονιέρηδες» ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Ήττα με κάτω τα χέρια με 4-1 και στο +2 πλέον από τους «πολίτες», έχοντας όμως και δύο παιχνίδια περισσότερα.

Η Άρσεναλ γύρισε το κοινό της στον Μάρτιο του 2008. Τότε που και πάλι προπορευόταν στην βαθμολογία, αλλά 60 ημέρες πριν το φινάλε, ξεκίνησε να πετά βαθμούς σε συνεχόμενες αναμετρήσεις. Τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με Μπέρμιγχαμ, Άστον Βίλα και Μίντλεσμπρο, 0-0 με τη Γουίγκαν, ήττα με 2-1 από την Τσέλσι και ο αρχηγός της ομάδας τότε, ο Γουίλιαμ Γκαλάς περίλυπος στο έδαφος. Και κάπως έτσι, χάθηκε ο τίτλος. Όπως φαίνεται να χάνεται και ο φετινός…

 

 

Δημήτρης Μανάκος