Αν επαναληφθούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η Σίτι θα το πάρει… στον πόντο!

Εν μέρει υποθετικό σενάριο, αλλά πολύ εύκολα μετατρέπεται σε πραγματικότητα. Αν Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ πάρουν στα εναπομείναντα τους παιχνίδια, όσους βαθμούς πήραν και στα αντίστοιχα του πρώτου γύρου, η ομάδα του Πεπ θα κατακτήσει την Premier League ξανά, με διαφορά ενός βαθμού!



Αν επαναληφθούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η Σίτι θα το πάρει… στον πόντο!

Οι «γκέλες» της Άρσεναλ έχουν βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά από την 2η Σίτι να είναι στους πέντε βαθμούς, ενώ παράλληλα έχει και δύο ματς παραπάνω. Έτσι, θέλει να επανέλθει στις νίκες, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να ηττηθεί εκ νέου από τους «πολίτες», όπως συνέβη στον πρώτο γύρο.

Στο μεγάλο παιχνίδι της 15ης Φεβρουαρίου, οι «κανονιέρηδες» έχασαν μέσα στην έδρα τους με 3-1 και ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν μία υπέρβαση, ενώ μπαίνουμε στη τελική ευθεία. Και αυτό διότι, εάν τα αποτελέσματα των έξι ματς που της απομένουν είναι ίδια με αυτά του πρώτου γύρου και το ίδιο ισχύσει και για τα οκτώ της ομάδας του Πεπ, τότε θα χάσει το πρωτάθλημα μόλις για… έναν βαθμό!

Κάτι που η Σίτι, έχει ήδη καταφέρει δύο φορές τα τελευταία πέντε χρόνια, «βάζοντας» από κάτω της δηλαδή τη Λίβερπουλ και παίρνοντας την Premier League… στον πόντο (2018/19, 2021/22). Μάλιστα, το έργο της Άρσεναλ φαίνεται να είναι και πιο δύσκολο σε σχέση με τον πρώτο γύρο, αφού, πέρα από το ματς στο «Έτιχαντ», έχει επίσης εκτός έδρας παιχνίδια με τη Νιούκαστλ και την δυνατή στο γήπεδο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Την ίδια στιγμή, η άλλη διεκδικήτρια του τίτλου έχει δύο δύσκολες αναμετρήσεις μακριά από το Μάντσεστερ, με ομάδες που στα αντίστοιχα ματς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, απώλεσε βαθμούς. Αυτό, συνέβη απέναντι σε Έβερτον και Μπρέντφορντ, ενώ και το ταξίδι στο Μπράιτον θα είναι εξίσου δύσκολο.

https://twitter.com/footballdaily/status/1649708732698222592?s=20

Ως εκ τούτου, αν πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο, η Άρσεναλ θα μαζέψει 13 βαθμούς (τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα) και συνολικά 88, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι 19 (έξι νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα) και το κοντέρ θα σταματήσει στους 89!

Είναι προφανές, ότι αν θέλουν οι «κανονιέρηδες» να πιστεύουν στον τίτλο, πρέπει να φύγουν με αποτέλεσμα από το «Έτιχαντ», αφού το «εξάποντο» αυτό ντέρμπι, μπορεί να κάνει τη διαφορά…

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, για τα εναπομείναντα παιχνίδια των δύο ομάδων:

Άρσεναλ

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Τσέλσι – Άρσεναλ 0-1

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 0-0

Μπράιτον – Άρσεναλ 2-4

Άρσεναλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0

Γουλβς – Άρσεναλ 0-2

Μάντσεστερ Σίτι

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 2-1

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 3-1

Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 1-2

Χρήστος Σκούρας