Λιντς: Οι αμυντικές της επιδόσεις μένουν στην ιστορία… για τους λάθος λόγους

Σε μία συνέχεια της περσινής σεζόν, τα προβλήματα στα μετόπισθεν της Λιντς είναι οφθαλμοφανή. Αποτελούν, τον βασικό λόγο που η ομάδα του Χάβι Γκράθια μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ παράλληλα βρίσκεται ένα βήμα, από το να καταρρίψει ξανά, ένα πολύ αρνητικό ρεκόρ!



Λιντς: Οι αμυντικές της επιδόσεις μένουν στην ιστορία… για τους λάθος λόγους

Τα «παγώνια», είναι στην 16η θέση της βαθμολογίας, μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, σε μία… επανάληψη της περσινής σεζόν, όταν φλέρταραν με τον υποβιβασμό, σώζοντας την παρτίδα την τελευταία αγωνιστική, με την απόδραση από το «Κομιούνιτι Στέιντιουμ», σε συνδυασμό με την ήττα της Μπέρνλι από τη Νιούκαστλ.

Η συμπεριφορά τους στο αμυντικό κομμάτι κατά κύριο λόγο, είναι υπεύθυνη για την εν λόγω κατάσταση. Διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, με 62 γκολ παθητικό, μόλις ένα πίσω από τη Μπόρνμουθ. Πέρσι έκλεισαν τη χρονιά με το κοντέρ να σταματάει στα 79, χάνοντας τα πρωτεία, από τα 84 της Νόριτς. Η Λιντς έχει καταφέρει να κρατήσει μηδέν παθητικό μόλις πέντε φορές φέτος, με τη μοναδική ομάδα που την ξεπερνάει να είναι η Σαουθάμπτον με τρία clean sheets.

Στο παρακάτω γράφημα, το οποίο δεν περιλαμβάνει τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η Μπόρνμουθ από τη Γουέστ Χαμ, γι αυτό και η Λιντς εμφανίζεται ως η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ, φαίνεται ξεκάθαρα, η τρικυμία που επικρατεί στην αμυντική της γραμμή.

Σε πέντε αναμετρήσεις τον Απρίλιο, έχει ήδη δεχθεί 18 γκολ, με τρεις πολύ βαριές ήττες από Άρσεναλ( 4-1), Κρίσταλ Πάλας(5-1) και Λίβερπουλ( 6-1). Το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ παθητικό σε ένα μήνα είναι 20 και ανήκει στην ίδια, από το Φεβρουάριο του 2022. Μέχρι να μπει ο Μάιος, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα, τη Λέστερ στο «Έλαντ Ρόουντ» και τη Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι», με την πιθανότητα να… γράψει εκ νέου ιστορία, να μην είναι διόλου αμελητέα!

Ιάσονας Τσίλης